Reuniti ieri-dimineata pentru a ajunge la un compromis in problema conducerii radioului si televiziunii publice, liberalii si democratii au plecat de la sedinta Consiliului de Coordonare al Aliantei D.A. asa cum au venit: fiecare cu ideile lui. C

Reuniti ieri-dimineata pentru a ajunge la un compromis in problema conducerii radioului si televiziunii publice, liberalii si democratii au plecat de la sedinta Consiliului de Coordonare al Aliantei D.A. asa cum au venit: fiecare cu ideile lui.

Cum discutia se purta cu doar cateva ore inaintea sedintei comune a Parlamentului in care trebuia sa se dea votul asupra noilor consilii de administratie, democratii au incercat sa tergiverseze procedura. Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, le-a trasmis aliatilor ""solutia Basescu"": amanarea votului pana joi, dar s-a lovit de protestele liberalilor. Cum la sfarstul sedintei nici macar nu se contura o pozitie comuna, decizia a fost pasata ""forului superior"": Consiliul National de Conducere al Coalitiei. Ulterior, PNL a anuntat prin Eugen Nicolaescu ca sustine alaturi de UDMR si PC, continuarea procedurilor parlamentare pentru desemnarea Consiliilor de Administratie la SRR si SRTv. Nicolaescu nu s-a aratat ingrijorat de punctul de vedere diferit al democratilor pe aceasta tema. ""Toti fugim de consens, ca regula generala de lucru. Este bine sa existe dezbateri, viata; este bine ca cele doua partide sa fie vii"", a spus Nicolaescu, referitor la raporturile PNL si PD in cadrul Aliantei. Potrivit lui Nicolaescu, SRR si SRTv trebuie sa aiba conduceri legitime, motiv pentru care trebuie numite Consiliile de Administratie. Totusi, toate partidele din coalitia guvernamentala au cazut de acord ca este nevoie de modificarea legilor de functionare a celor doua societati publice.

DARIE S-A RETRAS

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.