Greva feroviarilor continua, cu toate ca ieri a expirat perioada de 20 de zile de protest stabilita initial de ceferisti. Saptamana trecuta, instanta a dat pentru a doua oara castig de cauza mecanicilor de locomotiva si angajatilor din depouri, h
Greva feroviarilor continua, cu toate ca ieri a expirat perioada de 20 de zile de protest stabilita initial de ceferisti.

Saptamana trecuta, instanta a dat pentru a doua oara castig de cauza mecanicilor de locomotiva si angajatilor din depouri, hotarand ca protestul lor este legal. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, dar le da dreptul feroviarilor sa continue greva pe termen nelimitat. Daca hotararea este atacata, iar instanta se pronunta printr-o hotarare definitiva, conflictul nu va mai putea fi incheiat decat daca partile ajung singure la o intelegere sau daca cer interventia unei comisii de arbitraj.
ARBITRAJ. Administratia CFR Calatori a pregatit documentatia necesara pentru solicitarea interventiei unei comisii de arbitraj. ""Greva continua, cu respectarea unei treimi din activitate. Noi nu vom fi de acord cu arbitrajul"", a declarat Voicu Sala, liderul mecanicilor de locomotiva. Ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, a afirmat ca greva provoaca pierderi zilnice de 30-40 miliarde de lei, ceea ce inseamna ca cele 20 de zile au generat pierderi de 600-800 miliarde de lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.