Cancelarul german Gerhard Schröder a cerut ieri celor mai bogati concetateni ai sai sa dea dovada de patriotism acceptand sa plateasca taxe mai mari fata de cei cu venituri mai mici. ""Cred ca multi oameni cu venituri peste medie sunt
Cancelarul german Gerhard Schröder a cerut ieri celor mai bogati concetateni ai sai sa dea dovada de patriotism acceptand sa plateasca taxe mai mari fata de cei cu venituri mai mici.

""Cred ca multi oameni cu venituri peste medie sunt suficient de patrioti pentru a contribui cu mai mult la prosperitatea tarii lor si ridicarea competitivitatii acesteia"", a afirmat liderul social-democrat german.
Potrivit noii propuneri a SPD, partid aflat la putere, celibatarii al caror venit depaseste 250.000 de euro pe an vor plati un impozit suplimentar de 3%, iar cuplurile casatorite vor contribui cu aceasta suma la bugetul de stat numai daca au venituri de peste 500.000 de euro pe an. Banii vor fi investiti in formatie profesionala, cercetare si noi tehnologii, a precizat Schröder, sperand
totodata ca oamenii carora le cere ajutorul vor intelege ca Germania are nevoie de sprijinul lor material.
EGALITATE. Pe de alta parte, s-a propus ca germanii din Vest sa beneficieze de aceeasi alocatie de somaj ca aceia din Est. Adica 345 de euro, fata de 331 cat era pana in prezent.
De asemenea, au fost luate in calcul si masuri de sprijinire a familiei, astfel incat parintii care isi intrerup serviciul in primul an de la nasterea copilului vor primi in aceasta perioada 67% din salariu. Totodata, ultimul an de gradinita, inainte de intrarea la scoala, care in prezent este platit proportional cu veniturile parintilor, va fi in viitor gratuit.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.