Profesorii care au facut parte din comisiile de la testele nationale nu si-au primit inca banii. Cadrele didactice care sunt implicate in organizarea si desfasurarea Bacalaureatului anunta boicotarea examenului din cauza unei ordonante fantoma, care

Profesorii care au facut parte din comisiile de la testele nationale nu si-au primit inca banii. Cadrele didactice care sunt implicate in organizarea si desfasurarea Bacalaureatului anunta boicotarea examenului din cauza unei ordonante fantoma, care diminueaza remuneratia pentru participarea la examen.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat a inceput, ieri-dimineata, cu proba orala la limba romana, in aproape 600 de centre de examen din intreaga tara. Primii ""chiulangii"" au fost chiar profesorii, care au refuzat sa se prezinte la examen in conditiile in care sumele acordate cadrelor didactice pentru participarea la examen s-au diminuat foarte mult fata de anul trecut - de doua, trei ori, conform declaratiilor liderilor sindicali. ""Sumele
s-au micsorat cu aproape doua treimi. Ni s-a spus ca din cauza rectificarii bugetare"", a precizat Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor din Invatamant ""Spiru Haret"".
NEGOCIERI. Cu toate ca a anuntat negocieri cu sindicalistii, ministrul Educatiei este hotarat: ""Legea nu se negociaza, legea se respecta"", este declaratia ministrului Mircea Miclea vizavi de protestul cadrelor didactice. Directorul de comunicare din cadrul Ministerului Educatiei, Mircea Muresan spune ca profesorii corectori si cei evaluatori care au participat la testele nationale vor primi cu 30% mai mult fata de anul trecut, iar supraveghetorii in jur de 75% din suma de anul trecut, din cauza ca ""nu desfasoara o munca didactica directa"". Pe de alta parte, Mircea Muresan declara ca profesorii care au participat la testele nationale isi vor primi banii dupa ce se afiseaza rezultatele finale in urma contestatiilor, contrazicandu-l astfel pe directorul Departamentului Finante din MedC, Maria Dornean, care spune ca banii pentru examenul sustinut de absolventii de gimnaziu se vor da la 14 iulie, la lichidare.
CLUJ. Profesorii clujeni care sunt presedinti de comisii de examinare ameninta ca vor bloca desfasurarea examenului de Bacalaureat sau nu vor semna diplomele in cazul in care guvernantii nu revin asupra ordinului privind salarizarea prin plata cu ora a cadrelor didactice care fac parte din comisiile de testare nationala. Numai in Capitala, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a fost nevoit sa inlocuiasca pe ultima suta de metri 12 presedinti de comisii de examen, care au venit cu diverse scuze la inspectorat sau pur si simplu nu s-au mai prezentat la examen, dupa cum a precizat Daniela Nedelcu, inspector general ISMB. Mai mult de 185.000 de elevi vor sustine examenul de Bacalaureat, in prima sesiune, care a inceput ieri, cu proba orala la limba romana.

MITA

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.