Cazul exorcizarii (chit ca Bisericii nu-i place acest termen) de la Tanacu a starnit un spectacol media. Pe ecranele televizoarelor s-au perindat ceea ce numesc eu "analisti de Bucuresti", exprimandu-si indignarea in legatura cu aparitia unui astfel
Cazul exorcizarii (chit ca Bisericii nu-i place acest termen) de la Tanacu a starnit un spectacol media. Pe ecranele televizoarelor s-au perindat ceea ce numesc eu "analisti de Bucuresti", exprimandu-si indignarea in legatura cu aparitia unui astfel de scandal "in Romania secolului XXI". De ce "analisti de Bucuresti"? Pentru ca acesti oameni care au pretentia de a ne traduce zilnic realitatea romaneasca traiesc, de fapt, intr-o realitate paralela. Sunt oameni care pleaca dimineata din case frumoase, se urca in masini luxoase, lucreaza in cladiri "occidentale", butoneaza telecomanda de pe CNN pe Euronews si-napoi, iar cand ies din Bucuresti - atunci cand nu pleaca in strainatate - circula des pe bucatile de autostrada spre Litoral sau pe soseaua modernizata spre Valea Prahovei, zone geografice care reprezinta, pentru ei, Romania.
De aici si sfanta lor indignare... Pentru ca nu cunosc cealalta parte a Romaniei, cea reala! Romania este formata in proportie de 75% din oameni carora numele lui Omar Hayssam nu le spune nimic, din oameni pentru care Uniunea Europeana este un concept plicticos de care aud la stirile la care, oricum, se uita rar, din oameni pe care "frecusurile" dintre PD si PNL ii lasa reci, din oameni pentru care CA al SRTv sau al SRR nu reprezinta nimic mai mult decat niste initiale... Acesti oameni au, zilnic, cu totul alte probleme decat cele pe care media le toaca marunt.
Cazul Tanacu ne-a pus in fata ochilor o oglinda... si ceea ce am vazut in ea ne-a speriat ingrozitor. Aceasta oglinda este un avertisment, probabil in primul rand pentru politicieni: sunt multi romani din viata carora fac parte ritualuri pe care unii le credeau demult disparute, ritualuri cu care sunt mult mai familiarizati decat cu problema popularilor europeni. Daca s-ar face un sondaj, ati fi surprinsi sa constatati cati oameni nu-l vor condamna pe "preotul" Daniel Corogeanu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.