Si animalele ajung in Rai. Nimeni nu poate spune daca isi vor urma stapanii chiar in paradisul biblic, dar stim cu siguranta ca o parte dintre ele isi vor gasi odihna in "Raiul animalelor", primul cimitir privat de animale de casa din Romania. Iubito
Si animalele ajung in Rai. Nimeni nu poate spune daca isi vor urma stapanii chiar in paradisul biblic, dar stim cu siguranta ca o parte dintre ele isi vor gasi odihna in "Raiul animalelor", primul cimitir privat de animale de casa din Romania. Iubitorii de animale isi pot gasi in sfarsit alinarea atunci cand prietenii necuvantatori, alaturi de care si-au petrecut o buna parte din viata, trec in lumea de dincolo.
La doi pasi de Bucuresti, la Glina, s-a deschis recent primul cimitir de animale de companie din Romania. Pentru 12 milioane de lei, stapanul unui Dog german isi poate ingropa aici prietenul, cu toate onorurile.
Patrupedul beneficiaza, la banii acestia, de transport de la domiciliu pana la locul de veci, spalare si imbalsamare, saculet de panza, sicriu din lemn de brad si placa de bronz comemorativa, gravata cu nume si poza. Placa poate fi inscriptionata si cu mesaje de iubire si amintire vesnica, cum ar fi: "Iubitului meu, Rex, care mi-a fost cel mai bun prieten". inhumarea unei pisici costa minimum doua milioane de lei, insa la acest pret felina va fi adusa la groapa fara cine stie ce procesiune, dupa care va fi pusa intr-o cutie de carton, cu un mic insemn deasupra mormantului. Administratorii cimitirului sustin ca toate materialele sunt biodegradabile, deci nu afecteaza in nici un fel mediul inconjurator.
Despartirea de prietenul mai mult sau mai putin blanos poate fi facuta si prin incinerare. "Raiul animalelor" propune mai multe variante. Incinerarea individuala reprezinta optiunea cea mai scumpa, cenusa fiind depusa intr-o urna de lemn. Aceasta poate fi luata acasa sau poate fi asezata la loc de cinste intr-un foisor compartimentat din incinta cimitirului. Exista si o varianta intermediara, in care proprietarul alege incinerarea la comun cu alte animale. Administratorii garanteaza ca demnitatea animalului nu va avea de suferit. Cei care doresc sa raspandeasca cenusa in aer o pot face gratuit. Acum, circa 150 de animale isi gasesc odihna vesnica in cimitirul de la marginea Bucurestiului. "Raiul" este impartit in sase sectiuni: caini, pisici, pasari, reptile, rozatoare si una generala. Pe alei, se vad deja micile morminte, pe ale caror placi sunt gravati anii nasterii si cei ai decesului, alaturi de scurte fragmente elogiative din viata animalului. "Oricine poate veni aici pentru a se plimba cu cainele, ca in parcurile obisnuite. Cimitirul e dezvoltat ca un parc, o oaza de verdeata,", a declarat Cosmin Manaila, administratorul "Raiului animalelor".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.