Partidul Democrat si-a ales conducerea definitiva. Presedinte este, de sambata, primarul Clujului, Emil Boc (foto), secundat de edilul Capitalei, Adriean Videanu, care a candidat pentru functia de presedinte executiv al PD. Astfel, primul pas pentr
Partidul Democrat si-a ales conducerea definitiva. Presedinte este, de sambata, primarul Clujului, Emil Boc (foto), secundat de edilul Capitalei, Adriean Videanu, care a candidat pentru functia de presedinte executiv al PD. Astfel, primul pas pentru reinnoirea cadrelor democrate a fost facut, pe 9 iulie urmand sa fie ales si Biroul Permanent National, for care se intruneste saptamanal pentru a lua deciziile in PD. in plin congres, democratii au respins ideea fuziunii cu PNL, lansata chiar de presedintele liberal Calin Popescu Tariceanu. Tariceanu a propus sambata spre analiza un eventual proiect de fuziune a celor doua partide care formeaza Alianta D.A., dar proaspat alesul presedinte PD a amanat pe termen nelimitat orice discutie despre fuziune.
La numai o zi, a venit replica dura a liberalilor: liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, ii acuza pe partenerii de guvernare ca nu isi asuma responsabilitatea guvernarii. "De sase luni de zile suntem tocati cu bau-baul anticipatelor. Cred ca in spatele acestor declaratii este o dorinta ascunsa de a schimba raportul de forte din Alianta si, probabil, premierul", a afirmat Orban ieri, la Alba Iulia. Liberalul este suparat de faptul ca tot capitalul de simpatie de care se bucura presedintele Traian Basescu este absorbit de PD, in defavoarea PNL. Este prima data cand un lider liberal acuza deschis PD ca are alta agenda decat cea stabilita initial.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a evitat sa comenteze afirmatiile colegului sau de partid, in incercarea de a nu agrava criza din cadrul coalitiei de guvernamant, punand distantarea PD de problemele guvernarii pe seama preocuparii democratilor de a-si alege conducerea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.