Fostul director general al societatii Electrica Bucuresti, Silviu Lucian Boghiu (foto), a fost arestat preventiv, ieri, pentru 29 de zile. Mandatul emis de judecatorii Tribunalului Timis, are la baza solicitarea procurorilor anticoruptie, care il
Fostul director general al societatii Electrica Bucuresti, Silviu Lucian Boghiu (foto), a fost arestat preventiv, ieri, pentru 29 de zile.

Mandatul emis de judecatorii Tribunalului Timis, are la baza solicitarea procurorilor anticoruptie, care il retinusera pe fostul director pentru luare de mita.
ACUZATII. Conform Mediafax, Silviu Lucian Boghiu - fost director general al SC Electrica Bucuresti - acuzat de luare de mita si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, ar fi ""sprijinit o grupare infractionala sa comercializeze produse electrice contrafacute, determinand functionarii din subordine sa dispuna plata preferentiala a acestora, la preturi supraevaluate"". In schimbul interventiilor sale la mai multe unitati din tara, Boghiu ar fi primit un autoturism Audi A8, evaluat la 2,5 miliarde de lei.
Potrivit Parchetului National Anticoruptie, dosarul privind Electrica Banat - in care au fost arestate deja 11 persoane - priveste o retea de criminalitate economica organizata care a provocat, potrivit evaluarilor de pana acum, un prejudiciu de 100 de miliarde de lei bugetului de stat.
RETEA. Procurorii anticoruptie sustin ca in acest caz este vorba despre o adevarata retea infractionala de crima organizata in materie economica, care a prejudiciat statul prin achizitia ilegala si la preturi supraevaluate, de catre societati comerciale de stat, a unor produse electrice contrafacute de la diversi agenti economici.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.