Locul de distractie al oamenilor cu bani din Capitala a ars din temelii, sambata seara, in urma unui incendiu devastator, izbucnit din senin in garderoba de la intrarea in barul principal. Din Club Bamboo, locul de pelerinaj al vedetelor autohtone, a

Locul de distractie al oamenilor cu bani din Capitala a ars din temelii, sambata seara, in urma unui incendiu devastator, izbucnit din senin in garderoba de la intrarea in barul principal. Din Club Bamboo, locul de pelerinaj al vedetelor autohtone, au mai ramas doar terasa si piscina exterioara. Plante de miliarde, lemn, bambus, piscina interioara, 7 baruri si mobilier scump din piele, aparatura de ultima generatie insumand o investitie de aproximativ 5 milioane de euro au ars neincetat mai bine de 5 ore. Catalin Botezatu, actionar minoritar si responsabil cu imaginea clubului, e la al doilea incident de acest gen dupa cel din 2003, cand i-a ars restaurantul Casa Taraneasca. Clubul Bamboo, cel mai exotic si cautat loc de distractii din Bucuresti este acum cea mai de lux ruina din Capitala. in timp ce pompierii au acuzat oamenii de ordine ai clubului ca nu i-au lasat sa intervina, patronul Joshua Castelano si creatorul de moda Catalin Botezatu spun ca totul a ars din cauza neprofesionalismului pompierilor care nu au intervenit in timp util. Timp de cateva ore, in bataia focului a stat si primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, care se uita mirat la spectacolul oferit de flacari. Incendiul a izbucnit in jurul orei 19.40, iar timp de jumatate de ora angajatii au incercat sa stinga focul cu 6 instinctoare. Panicati, ei au spart geamurile celor trei intrari in club moment in care, din cauza tirajului intensificat provocat de aer, flacarile s-au propagat cu repeziciune si au cuprins intreaga cladire. in cateva ore a fost mistuita de flacari o suprafata de 4.672 mp. Neafectate de incendiu au ramas piscina exterioara, inaugurata sambata dimineata, o mare parte a terasei si bucataria clubului. Patronul italian spune ca nici un angajat nu va fi concediat.



Clubul nu era asigurat

Catalin Botezatu: "Pierderea este imensa. Investitia a fost de vreo 5-6 milioane euro, nu stiu suma exacta. Eu detineam o mica parte din actiuni, dar Joshua, asociatul meu, a investit cea mai mare parte. A ars aproape tot, daca am mai apucat sa salvam un scaun, o masa", ne-a declarat Catalin. El ii acuza pe pompieri ca au intarziat: "Cand am ajuns, in nebunia aia, toti imi spuneau sa sun sa vina pompierii. Prima masina care venise nu avea apa, ci doar niste extinctoare". Tot el spune ca patronii nu vor avea cum sa-si recupereze banii pierduti, caci "nu exista o asigurare a clubului."

Incendiu sau mana criminala?

Bineinteles, au aparut si speculatiile. in primul rand s-a vorbit de o rafuiala si mai apoi de polita de asigurare. Barfele au fost imediat demontate de Joshua Castelano (foto) si Catalin Botezatu, care au precizat ca asigurarea urma sa se faca dupa ce era evaluata intreaga investitie. Desi se spunea ca Joshua ar fi primit un telefon prin care a fost avertizat ca, daca nu livreaza banii pentru taxa de protectie, clubul va arde din temelii, patronul clubului a replicat: "Nu a fost Craciunul, asa ca nu aveam de ce sa dau bani. Sunt prostii. Nu cred ca e vorba de o mana criminala deoarece in club se aflau doar oamenii din conducere si angajatii".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.