Zilele trecute ramasesem in pana de idei culinare. Nu stiam ce sa mai mananc. Pe caldurile astea insuportabile, sa gatesti este un chin! Si totusi as fi vrut ceva usor, ceva care sa nu ma solicite prea mult si pe deasupra sa mai fie si gustos! <
Zilele trecute ramasesem in pana de idei culinare. Nu stiam ce sa mai mananc. Pe caldurile astea insuportabile, sa gatesti este un chin! Si totusi as fi vrut ceva usor, ceva care sa nu ma solicite prea mult si pe deasupra sa mai fie si gustos!
Noroc cu o prietena care m-a sunat si mi-a povestit ca incercase o noua reteta: pui cu papaya. Am ramas surprinsa. Recunosc, mancarea suna tentant, dar nu stiam prea multe amanunte despre fructul de papaya. Asa ca, inainte de a ma apuca de gatit, am hotarat sa ma documentez putin. Ca, de, nu strica niciodata! ISTORIE. Pe continentul australian, aborigenii cunosc de secole calitatile fructului papaya. Valorile nutritive ale acestuia au constituit elementul-cheie al alimentatiei lor. Mari exploratori precum Cristofor Columb, Marco Polo, Vasco da Gama au observat in expeditiile lor folosirea acestui fruct de catre indigeni. Papaya (carica papaya) este un fruct cu o valoare nutritiva bogata. Originar din America tropicala, arborele de papaya este un copac mic, cu o tulpina subtire, ce poate creste pana la opt metri inaltime. Infloreste o data la noua luni si traieste numai trei ani. Fructul este rotund sau alungit, de culoare galbui-portocaliu, ca si miezul, iar semintele de culoare neagra nu sunt comestibile. Importanta acestui fruct se datoreaza in principal unei substante - papaina - care este un ajutor excelent pentru digestie. Mai mult, bucatile de papaya pot fi utilizate la inchiderea ranilor cauzate de caderi sau de interventii chirurgicale. SUPLETE. Datorita numarului redus de calorii, fructul este preferat de cei care tin un regim sever. Usor de digerat, gustos, sanatos, papaya se consuma singur sau in combinatie cu alte alimente. Salate, sosuri, papaya umplute la gratar, papaya cu pui, adevarate delicatese! Iar rezultatul este unul benefic pentru sanatatea organismului dumneavoastra! In plus, fructul de papaya este important si pentru revitalizarea si catifelarea pielii. DELICIU. Sanatate, tinerete, suplete, dar mai ales un adevarat miracol gastronomic! Nici ca mai aveam nevoie de alte amanunte. Era deja prea mult! Am alergat repede si am cumparat ceea ce aveam nevoie. Dupa care, pe baricade: adica in bucatarie. Incet, incet, reteta era gataa€¦ si, pe deasupra, foarte gustoasa. Si acum, ca v-am dat cateva amanunte despre acest fruct, nu va ramane decat sa-l incercati! Veti avea doar de castigat!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.