Al Ittihad Jeddah, echipa pregatita de fostul selectioner al nationalei Romaniei, Anghel Iordanescu, a castigat vineri seara, cu scorul de 2-0 (0-0), prima mansa a finalei Cupei Campionilor Tarilor Arabe.
Victoria este cu atat mai importanta cu cat ea a fost obtinuta chiar pe terenul campioanei Tunisiei, CS Sfaxien, detinatoarea celui mai important trofeu acordat echipelor de club din zona respectiva.
Partida a fost marcata de numeroase duritati, gazdele terminand intalnirea in doar opt jucatori de camp, dupa ce doi fotbalisti au fost eliminati in urma unor faulturi dure. Returul este programat la 1 iulie, la Jeddah, doar o imensa surpriza putand face echipa lui Iordanescu sa piarda trofeul. "Generalul" a preluat formatia araba in iarna, la putin timp dupa ce a demisionat de la carma nationalei Romaniei in urma acelui 1-1 din Armenia. El si i-a luat ca secunzi pe doi dintre fostii sai colaboratori de la echipa reprezentativa, Ilie Stan si Dumitru Moraru, acesta din urma ocupandu-se de pregatirea portarilor.