O grupare care a pus in vanzare titluri de valoare emise de autoritatile americane a fost anihilata de ofiterii de la Crima Organizata, cei trei membri fiind deja pusi sub urmarire penala.
Totul a inceput la 18 iunie a.c., cand politistii de l
O grupare care a pus in vanzare titluri de valoare emise de autoritatile americane a fost anihilata de ofiterii de la Crima Organizata, cei trei membri fiind deja pusi sub urmarire penala.
Totul a inceput la 18 iunie a.c., cand politistii de la Sectia 11 l-au depistat in Gara de Nord pe Petrica T., 31 de ani, in timp ce incerca sa vanda opt ordine de plata postale. Documentele erau emise de autoritatile americane si aveau valoarea nominala de 850 dolari fiecare, iar barbatul cerea pentru ele 5.400 de dolari. In urma cercetarilor s-a stabilit ca Petrica face parte dintr-o grupare care se ocupa cu plasarea de mijloace de plata straine. El deja negociase prin Internet cu Radu G., 23 de ani, din Bucuresti, student, rezident in SUA, contravaloarea documentelor. In principiu, studentul a acceptat, insa a anuntat Politia, sesizand ca sunt falsificate. In fata anchetatorilor, Petrica a marturisit ca titlurile de valoare provin de la un individ din Galati, care l-a rugat sa intermedieze vanzarea acestora. Imediat, acesta a fost identificat in persoana lui Constantin C., 24 de ani, student. De la locuintele suspectilor, politistii au ridicat tehnica de calcul, existand indicii ca mijloacele de plata in cauza au fost scanate si transmise prin e-mail intre membrii gruparii. Cea de-a treia persoana din banda, Fabian B., 20 de ani, din Slobozia, este cel care a pus in circulatie, pe teritoriul Romaniei, titlurile de plata false, declarand ca le-a primit prin posta de la un nigerian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.