Premierul Calin Popescu Tariceanu a lansat ieri un nou apel catre liderii sindicali ai grevistilor de la calea ferata pentru a opri protestul, aratand ca ar fi fost mai bine daca negocierile s-ar fi desfasurat cu calm, si nu sub presiunea grevei gene
Premierul Calin Popescu Tariceanu a lansat ieri un nou apel catre liderii sindicali ai grevistilor de la calea ferata pentru a opri protestul, aratand ca ar fi fost mai bine daca negocierile s-ar fi desfasurat cu calm, si nu sub presiunea grevei generale. Primul ministru a aratat ca alte majorari salariale decat cele aplicate la sfarsitul anului trecut sau determinate de introducerea cotei unice de impozitare nu pot fi acceptate, in contextul economic actual si in conditiile in care companiile feroviare inregistreaza pierderi importante. "Cerbicia cu care unii lideri sindicali insista pentru majorarea salariilor ma obliga sa spun ca, la nivelul mecanicilor de locomotiva, exista salarii lunare care ajung la 23 de milioane de lei. Fac un apel catre liderii sindicali sa se gandeasca si la responsabilitatile lor, dupa atatea zile de greva si dupa toata dezorganizarea produsa in caile ferate", a spus Tariceanu.
In cea de-a 17-a zi de protest, ieri, pe calea ferata au circulat doar 565 de trenuri. Din acestea, 12 sunt rapide, 18 accelerate, 14 intercity si 24 de trenuri internationale. In ceea ce priveste trenurile personal, circula 86 de trenuri inter-regionale, dar si 27 de trenuri pe regionala Bucuresti, 56 - regionala Craiova, 119 - regionala Timisoara, 56 - regionala Cluj, 59 - regionala Brasov, precum si 20 de trenuri, respectiv 22 de trenuri pe regionalele Galati si Constanta. Totodata, circula patru perechi de trenuri sezoniere care fac legatura cu Litoralul romanesc.
Partidul Social Democrat (PSD) i-a solicitat ieri premierului Calin Popescu Tariceanu sa intervina pentru dezamorsarea conflictului de munca de la CFR. PSD cere, totodata, si demisia ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.