Tragerea la sorti pentru turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, faza in care in competitie va intra si Steaua Bucuresti, a fost una buna pentru romani. Ros-albastrii vor infrunta echipa care se va impune in dubla mansa a infruntarii dintre
Tragerea la sorti pentru turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, faza in care in competitie va intra si Steaua Bucuresti, a fost una buna pentru romani. Ros-albastrii vor infrunta echipa care se va impune in dubla mansa a infruntarii dintre Glentoran Belfast, campioana din Irlanda de Nord, si Shelbourne, campioana din Irlanda. Steaua a avut statutul de cap de serie la aceasta tragere, dar sortii puteau sa-i scoata in cale un adversar mai puternic, precum FC Thun, Malmo FF sau Hajduk Split. Partidele din primul tur preliminar se vor disputa pe 12/13 iulie-turul si pe 19/20 iulie returul. Steaua va intra in "focuri" pe 26/27 iulie, primul meci in deplasare, iar mansa a doua se va disputa pe 2/3 august, in Ghencea. Daca trece de turul al doilea preliminar, campioana Romaniei va evolua in turul al treilea, iar in cazul in care se impune ajunge in grupele Ligii Campionilor, iar daca pierde se aliniaza la turul intai al Cupei UEFA.
Shelbourne favorita
Ros-albastrii au mai intalnit o data pe Glentoran Belfast, in toamna anului 1990, in turul preliminar al Cupei Cupelor, remizand, scor 1-1, in capitala Irlandei de Nord, gol Ilie Dumitrescu, pentru ca la Bucuresti sa se impuna fara emotii, scor 5-0, prin golurile marcate de Ilie Stan, Ilie Dumitrescu (2) si Dan Petrescu (2). Clubul Glentoran, prezidat in prezent de Stafford Reynolds, a fost infiintat in 1882 si are in palmares 22 de titluri de campioana si de 20 Cupe ale Irlandei si Irlandei de Nord. Cea mai mare performanta europeana a echipei, din care nu este cunoscut nici un jucator, este accederea in turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, anul trecut, dupa eliminarea finlandezilor de la Allianssi. In turul urmator, nord-irlandezii au pierdut in fata suedezilor de la IF Elfsborg, 1-2 si 0-1. De partea cealalta, Shelbourne are in palmares un tur trei preliminar, tot anul trecut, dupa eliminarea surprinzatoare a lui Hajduk Split in turul al doilea. Antrenorul irlandezilor, Pat Fenlon, a apreciat ca echipa sa este avantajata de faptul ca se afla in plin campionat (locul 3 dupa 13 etape), in timp ce Glentoran vine din vacanta pentru aceste doua jocuri.
R. Lucescu: "Nu ne facem probleme"
Rapid s-a prezentat la tragerea la sorti a turului intai preliminar din Cupa UEFA fara emotii, intrucat era cap de serie in zona sud-mediteraneana, iar adversarele erau absolut toate extrem de modeste. Din urna a iesit Sant Julia, o echipa venita din Andorra, insa alte posibile oponente erau de acelasi "calibru": Birkirkara (Malta), Teuta (Albania) sau Domagnano (San Marino). Giulestenii vor evolua pe 14 iulie in Andorra, iar returul este programat peste doua saptamani la Bucuresti. Cautand pe Internet informatii despre echipa de fotbal UE Sant Julia, nu am gasit decat date despre localitate, care este una de vis, o destinatie turistica pe care Rapidul are ocazia sa o viziteze in interes de serviciu. "Noi zicem sa nu ne facem probleme, dar trebuie sa tratam cu seriozitate meciul, chiar daca este un adversar modest, pentru ca fiecare victorie iti aduce un plus de incredere si de siguranta", a declarat ieri Razvan Lucescu, din cantonamentul de la Anzerre (Elvetia), acolo unde isi pregateste echipa pentru noul sezon. "E important ca si noi, si Steaua si Dinamo sa avem un parcurs cat mai lung in cupele europene pentru ca este cu adevarat regretabil ca la mijlocul lunii iulie noi trebuie sa jucam primul tur preliminar", a mai apreciat Lucescu jr.. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.