De la ora 23.30, Antena 1 difuzeaza filmul "Scandalul Larry Flynt", in regia lui Milos Forman. Din distributie fac parte Woody Harrelson (Larry Flynt), Courtney Love (Althea Leasure), Edward Norton, Brett Harrelson, Donna Hanover si James Cromwell. A
De la ora 23.30, Antena 1 difuzeaza filmul "Scandalul Larry Flynt", in regia lui Milos Forman. Din distributie fac parte Woody Harrelson (Larry Flynt), Courtney Love (Althea Leasure), Edward Norton, Brett Harrelson, Donna Hanover si James Cromwell. America, 1970. Cluburile Hustler, erau pentru Larry Flynt o ocazie de a imbina afacerile cu placerea, dar cu revista Hustler a dat lovitura. Sa faci din sex o industrie si sa imbini neobrazarea cu sexualitatea, era punctul forte al fratilor Flynt. Subiectele, dar si fotografiile scandaloase pe care le publica in Hustler, il antreneaza pe Flynt intr-un sir de procese fara sfarsit. Apogeul il constituie lupta impotriva lui Jerry Falwell, liderul unei grupari numite Majoritatea Morala. Ajutat de prietenul si avocatul sau Alan Isaacman, Flynt compare in fata Curtii Supreme pentru a-si apara publicatia de cenzura si de radicalii religiosi de dreapta si obtine o victorie neasteptata. Verdictul procesului isca nemultumiri si la iesirea din tribunal este impuscat, ramanand paralizat si dependent de tranchilizante. Flynt a platit scump pentru ca a vrut sa-si apere ideile si viata: 40 de milioane cheltuite pe parcursul a 20 de ani de procese, sotia sa, Althea, moare de SIDA, si sa nu uitam ca a ramas infirm pe viata. Scandalul Larry Flynt este o poveste adevarata pe care America a aflat-o din franturi de stiri si titluri de prima pagina, o poveste emotionanta a celui mai neasteptat aparator al Primului Amendament: Congresul nu va adopta nici o lege care sa restranga libertatea cuvantului, sau a presei. Povestea unui om care a vrut sa faca ceva bani si sa se distreze putin.
Duminica, de la ora 23.00, Prima TV difuzeaza filmul "Corleone", realizat in 1977 de regizorul Pasquale Squitieri. Din distributie fac parte Giuliano Gemma, Claudia Cardinale, Francisco Rabal, Stefano Satta Flores si Michele Placido. Actiunea filmului incepe in 1952, o data cu moartea banditului Salvatore Giuliano si se bazeaza pe conflictul dintre vechii si noii sefi de bande. In anul 1979, Giuliano Gemma a castigat premiul pentru cel mai bun actor, la festivalul international de film de la Montreal.
De la ora 17.00, ProCinema difuzeaza filmul Ninocika, realizat in 1939 de regizorul Ernst Lubitsch, cu legenda ecranului, Greta Garbo in rolul principal. Alaturi de aceasta joaca si Melvyn Douglas, Ina Claire, Felix Bressart si Lugosi BÈla. Trei emisari sovietici vin la Paris pentru a vinde, in numele guvernului lor, un set de bijuterii care apartinusera Marii Ducese Swana. Aceasta isi trimite un prieten - playboy-ul Leon d'Algout - sa impiedice vanzarea. Leon va fi insa, cucerit de farmecul "tovarasei" Nina Ivanova, trimisa de sovietici sa sprijine actiunea celor trei emisari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.