Toti primarii de sector organizeaza duminica, cu ocazia Zilei Internationale de Lupta impotriva Traficului si Consumului Ilicit de Droguri, actiuni masive de constientizare a tinerilor asupra pericolului acestui flagel al mileniului. Autoritatile au
Toti primarii de sector organizeaza duminica, cu ocazia Zilei Internationale de Lupta impotriva Traficului si Consumului Ilicit de Droguri, actiuni masive de constientizare a tinerilor asupra pericolului acestui flagel al mileniului. Autoritatile au ales parcurile mari pentru desfasurarea acestor manifestatii. Primaria Sectorului 2 si Agentia Nationala Antidrog (ANA) organizeaza dezbaterea cu tema "Legalizarea drogurilor usoare este justificata?", ce va fi condusa de chestorul sef Pavel Abraham, presedintele ANA. Discutiile vor avea loc incepand cu ora 10.00, la sediul Centrului Administrativ al Sectorului 2, din str. Chiristigiilor nr. 11-13, unde au fost invitati elevi ai Liceului Bilingv "George Cosbuc" si cantareata Marijuana. Pe parcursul intregii zile, in fata Parcului Obor va fi amenajat un cort din care se vor imparti trecatorilor pliante si materiale promotionale cu mesaje educationale privind combaterea consumului de droguri si efectele negative asupra organismului.
"Fii puternic! Depinde numai de tine", este genericul spectacolului ce se va desfasura duminica, in Parcul Drumul Taberei, organizat de Primaria Sectorului 6 in colaborare cu Agentia Nationala Antidrog. "Ii invitam pe toti bucurestenii in Parcul Drumul Taberei, pentru a demonstra ca impreuna putem lupta pentru viata, impotriva consumului si traficului de droguri", a declarat primarul Cristian Poteras. Programul artistic, ce va dura de la ora 10.00 la 20.00, cuprinde reprezentatii de dans sportiv si dans modern ale echipei "Flyer Aerobics" de la Colegiul National "Nichita Stanescu" din Bucuresti, scenete si piese de teatru sustinute de elevii unor licee din Ramnicu Valcea si recitale de muzica pop ale trupelor "Profu de mate" si "Crown".
Si Primaria Sectorului 3 organizeaza in parcul Titan o actiune de informare si consiliere in legatura cu implicatiile consumului de droguri. Tot aici, parohia "Coborarea Sfantului Duh" organizeaza teatrul-forum "Acapulco", iar trupa Flying Aerobics va sustine un spectacol de maiestrie sportiva.
In Sectorul 4, actiunea va avea loc in Parcul Tineretului, unde va fi amenajat un punct de informare, promovare si consiliere antidrog, si vor fi prezente edituri cu vanzare de carte cu tematica. "Personal, ca medic, cred ca mai avem inca multe de facut pentru a preintampina urmarile grave pe care consumul de droguri le are asupra sanatatii tinerilor. In conditiile cresterii consumului de droguri in randul tineretului, consider ca este absolut normala implicarea autoritatilor locale in acest program. Trebuie sa facem mai mult - autoritatile, scoala, intreaga societate - pentru a eradica acest flagel mortal al epocii noastre", apreciaza primarul Adrian Inimaroiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.