Fratii Alexandru si Octavian Iancu, precum si Constantin Margarit, arestati la jumatatea lunii februarie, in dosarul Rafo, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si spalare de bani, u
Fratii Alexandru si Octavian Iancu, precum si Constantin Margarit, arestati la jumatatea lunii februarie, in dosarul Rafo, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si spalare de bani, urmau sa fie pusi in libertate la miezul noptii de vineri spre sambata, dupa ce magistratii Curtii de Apel au confirmat decizia celor de la Tribunalul Bucuresti de a respinge cererea de prelungire a mandatului de arestare preventiva solicitata de procurorii Ministerului Public.
Decizia magistratilor Tribunalului Bucuresti de neprelungire a mandatelor de arestare preventiva a fost luata ieri, desi cererea de prelungire a mandatelor de arestare preventiva depusa de procurori a fost discutata initial in
cursul zilei de joi. Ieri dupa-amiaza, procurorii DICOT au contestat hotararea magistratilor Tribunalului la Curtea de Apel Bucuresti, urmand ca aceasta instanta sa stabileasca daca decizia judecatorilor este sau nu corecta. La randul lor, judecatorii Curtii de Apel au confirmat decizia instantei inferioare, administratorii urmand sa fie pusi in libertate la miezul noptii de vineri spre sambata, atunci cand expira mandatul.
Constantin Margarit, Octavian Iancu si Alexandru Marian Iancu, administratori ai SC VGB Impex SRL, au fost arestati in seara de 14 februarie, mandatele lor de arestare preventiva fiind prelungite de mai multe ori, sub acuzatiile de evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si spalare de bani, prejudiciul creat fiind de 1.356,5 miliarde de lei.
Din probele aflate in dosar a rezultat existenta unui grup constituit pentru savarsirea de infractiuni, al carui scop era spalarea banilor proveniti din comiterea anumitor infractiuni economice.
Grupul alcatuit din cei noua inculpati (Constantin Margarit, Octavian Iancu, Basaran Kadri Maznar, Akaroglu Cuneyit, Elenkalan Hazrettin, Alexandru Marian Iancu, Silviu Neacsu, Gheorghita Iancu si Marius Turica) a uzat in activitatea lui de SC VGB Impex SRL, SC Dinamic Auto SRL, SC Klass Petrol SRL, SC Best Auto SRL, SC BE-COM-BE SRL, SC Star Com Oil SRL si SC Test Petrol SRL.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.