Problemele lui Radoi nu se rezuma doar la suspendare, fiindca Doru Viorel Ursu, presedintele Comisiei de disciplina a FRF, a anuntat ieri ca, in urma dezvaluirilor facute de un cotidian de sport, ar putea deschide o ancheta de dopaj impotriva jucator
Problemele lui Radoi nu se rezuma doar la suspendare, fiindca Doru Viorel Ursu, presedintele Comisiei de disciplina a FRF, a anuntat ieri ca, in urma dezvaluirilor facute de un cotidian de sport, ar putea deschide o ancheta de dopaj impotriva jucatorului Stelei. "Gazeta Sporturilor" a scris ieri ca, dupa ce a parasit cantonamentul echipei nationale, Radoi a fost supus unui tratament cu un medicament interzis la clinica Isokinetic, din Bologna. Depo-Metrol, substanta care i-a fost administrata capitanului stelist, contine metilprednisolon, component aflat pe "lista neagra" a FIFA. Valeriu Argaseala a confirmat ca Radoi a fost tratat cu acest medicament, insa sustine ca nu se pune problema unei sanctiuni. "Nici nu pot sa raspund la asemenea idei. Ei vor sa abata atentia de la aceasta decizie care era foarte importanta. Sa stea linistiti si sa citeasca prevederile FIFA in astfel de cazuri", le-a cerut oficialul stelist membrilor Comisiei de disciplina. Conform lui Cristian Bivolaru, seful Departamentului International al FRF, vinovatia nu este a jucatorului, ci a clubului Steaua. "Referitor la tratamentul urmat, in mod normal Radoi nu e vinovat, dar Steaua trebuia sa informeze FIFA prin FRF despre tratamentul urmat de Mirel Radoi in Italia", a spus Bivolaru. Oficialul FRF sustine ca forul fotbalistic mondial trebuia sa aprobe folosirea acestei substante. "In urma demersului nostru, FIFA trebuia sa acorde exceptia de uz terapeutic. Aceasta exceptie se acorda pentru ca in cazul in care un jucator este prins la un control antidoping, acesta sa iasa de sub incidenta sanctiunilor prevazute in regulament", a mai spus Bivolaru. "Probabil ca nici ei (nr.r. conducatorii Stelei) nu au stiut. Din informatiile pe care le detin, medicul clubului (n.r. - Radu Paligora) a fost rugat sa nu dezvaluie tratamentul urmat de jucator in Italia", a adaugat Cristian Bivolaru. Gigi Becali a comentat in stilu-i caracteristic acuzatiile de dopaj: "Care medicament? Niste nenorociti. Un nenorocit acest Pompiliu Popescu (n.r. medicul echipei nationale), o jigodie de om. Doctor ginecolog la echipa nationala, care comunica cu Piturca si cand era la Steaua. Era prieten cu Piturca. Ce importanta are asta? Daca i l-au administrat medicii de la Bologna... In regulament spune ca in timpul competitiilor n-ai voie, in ce competitie este Mirel acum? Zdrente de oameni, hahalere... M-am saturat de javre de oameni, ma lupt cu toti. Dar anul asta intram in Liga Campionilor, sa moara toti dusmanii de oftica. Am cei mai multi dusmani din Romania, eu sunt cel mai vanat in tara asta, dar am si milioane de prieteni". (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.