Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, pentru sesiunea iunie-iulie 2005 a examenului de bacalaureat, care incepe saptamana viitoare, s-au inscris 185.365 de elevi, care au fost repartizati in 574 de centre de examen. Prima prob
Conform datelor furnizate de inspectoratele scolare judetene, pentru sesiunea iunie-iulie 2005 a examenului de bacalaureat, care incepe saptamana viitoare, s-au inscris 185.365 de elevi, care au fost repartizati in 574 de centre de examen. Prima proba orala a examenului din acest an - limba si literatura romana - se va desfasura in zilele de 27 si 28 iunie, informeaza Ministerul Educatiei. Probele orale incep la ora 9.00 si au caracter public. Examinarea se realizeaza in prezenta a cel putin 3 candidati, de catre cei doi profesori examinatori din comisie. Acestia pot interveni cu intrebari lamuritoare sau suplimentare, de regula dupa ce candidatul si-a prezentat raspunsurile. Fiecare profesor examinator evalueaza raspunsul candidatului de la probele orale cu note intregi de la 1 la 10, in functie de punctajul orientativ de evaluare. Daca baremul conduce la punctaje fractionare, acestea se rotunjesc la cel mai apropiat intreg (in cazul fractiunilor de 50 de sutimi, rotunjirea se face in favoarea elevului). Un candidat se considera promovat la proba orala daca a obtinut minimum nota finala 5 (cinci) la respectiva proba. In caz contrar, candidatul este declarat "respins" la proba orala respectiva. Subiectele pentru probe au fost elaborate la nivel national si cuprind teme (probleme) din programele pentru bacalaureat. Probele orale vor continua in zilele de 29 si 30 iunie cu limba si literatura moderna, respectiv 1-2 iulie - limba si literatura materna. Prima proba scrisa (limba si literatura romana) va avea loc pe 4 iulie a.c..


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.