Trei institutii bancare din Capitala au fost prejudiciate cu un miliard de lei in doar o luna de niste escroci versati. Dorel Grab, 28 de ani, din sectorul 4, cu antecedente penale, Robert Sorin Dragos, 30 de ani, din sectorul 3, si Alexandru Pascu,
Trei institutii bancare din Capitala au fost prejudiciate cu un miliard de lei in doar o luna de niste escroci versati. Dorel Grab, 28 de ani, din sectorul 4, cu antecedente penale, Robert Sorin Dragos, 30 de ani, din sectorul 3, si Alexandru Pascu, 25 de ani, din sectorul 2, se afla acum in arest, dupa ce au pacalit angajatii de la Citibank, Daewoo Bank si Piraeus Bank sa le acorde mai multe imprumuturi, prezentand acte falsificate.
Potrivit politistilor bucuresteni, gruparea de escroci a actionat timp de o luna, in perioada martie-aprilie 2005, insa a reusit sa dea un adevarat "tun". Anchetatorii spun ca cei trei au falsificat mai multe carti de munca si documente de identitate cu ajutorul unui calculator si al unui scanner. Cu aceste acte s-au prezentat la cele trei banci si au primit credite insumand un miliard de lei. In cele din urma, functionarii de la banca au sesizat neregula si au anuntat Politia.
Prea tarziu, spunem noi, pentru ca deja infractorii se aflau pe litoral, unde au cheltuit o mare parte din bani, si-au cumparat masini si chiar au achitat datoriile pe care le aveau. Cei trei au fost arestati preventiv pentru fals, uz de fals si inselaciune, iar din paguba s-au recuperat doar 350 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.