Cand ploua si e racoare, cand abia mai putem respira din cauza caldurii. Aceasta alternanta de temperaturi nu ne face bine, iar cele mai mari probleme le au persoanele care transpira abundent. Ca sa suportam mai usor aceste variatii termice trebuie s
Cand ploua si e racoare, cand abia mai putem respira din cauza caldurii. Aceasta alternanta de temperaturi nu ne face bine, iar cele mai mari probleme le au persoanele care transpira abundent. Ca sa suportam mai usor aceste variatii termice trebuie sa bem cel putin doi litri de apa pe zi si sa renuntam la consumul de grasimi, alcool si cafea. Iata cateva remedii naturale:

* Ulei de primula cu vitamina E si fier - E destinat femeilor si reprezinta o sursa importanta de acizi grasi esentiali. Stimuleaza arderea grasimilor si reduce tesutul adipos. Regleaza echilibrul hormonal si ciclul menstrual in perioada premenopauza. Previne aparitia anemiei feriprive, e bun pentru piele si unghii, dar previne si aparitia semnelor de batranete. Prezentare: flacon cu 30 de capsule. Administrare: o capsula pe zi. Pret: 208.000 lei

* Salvie Bio Cura Line - Aceasta planta e indicata, in primul rand, femeilor aflate in perioada de premenopauza si postmenopauza. Face bine in cazul transpiratiei excesive, pe fond neurovegetativ, are actiune antispastica, astringenta, cicatrizanta. Ajuta la scaderea glicemiei, in surmenaj fizic si psihic. Femeile le pot lua de la prima menstra pana in perioada de postmenopauza, pentru a nu se confrunta cu probleme genitale majore.

* Kamaiany - E un revitalizant natural pentru femei. Creste rezistenta la infectii, previne anemia feripriva, imbunatateste starea de spirit, sustine echilibrul psihic si ajuta la prevenirea osteoporozei. Prezentare: flacon cu 50-100 de tablete. Administrare: 1-2 tablete de 2 ori/zi. Pret: 250.000-360.000 lei.

Pentru transpiratia exagerata a picioarelor, inainte de orice tratament, e bine sa schimbam zilnic incaltamintea, iar seara sa facem bai de picioare cu ceai de salvie, mai concentrat, circa 20 de minute. Se lasa apoi sa se usuce si se tamponeaza cu bitter suedez. Dupa ce s-a uscat si bitter-ul, se foloseste spray-ul anti perspirant Alfor-T. E foarte important sa purtati numai sosete de bumbac. Prezentare: flacon cu 100 ml. Pret: 70.000 lei.
Un alt mod de a scapa de transpiratia picioarelor e antiperspirantul Herbagen. Se foloseste dupa baie si are rolul de a absorbi mirosul neplacut si de a reduce transpiratia. Prezentare: flacon cu 100 ml. Pret: 65.000 lei.
Produsele prezentate le puteti gasi in magazinele din str. Baia de Fier nr. 5, din str. Matei Voievod 135 si din str. Traian nr. 118.



Leacuri la indemana oricui

* bai locale in care ati pus 1 litru de suc de rosii, urmate, dupa 20 de minute, de bai obisnuite; 4 bai cu frunze de mesteacan si stejar verde sau cu frunze de dafin; 4 frectii cu malai, urmate de dusuri; 4 50 ml vin din frunze de salvie/zi (2. de vin rosu se dau in clocot si se adauga 180 g de frunze de salvie. Se ia de pe foc si se lasa acoperit 1/2 de ora. Se adauga 2 linguri de miere).


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.