Noroc ca se apropie o alta sarbatoare importanta, ca nu mai puteam sa rezist mult. Dupa ce nora-mea m-a umilit cu ceapa aia pan... la aniversarea lui taica-sau, trebuie sa-mi iau revansa. Si vreau sa fie ceva zdrobitor, cu atat mai mult cu cat evenimentul este si mai important. Nu voiam sa va dezvalui despre ce e vorba, dar se pare ca sunt nevoita. E ziua mea onomastica. Ma mai cheama si Petruta.
VEDETA MESEI. Va dati si dumneavoastra seama ce responsabilitate am acum. Nu am voie sa dau gres. Si cum invitatia cuscrilor, la ei, la casa de la tara, a picat asa, pe negandite, mi-am spus ca victoria va fi cu atat mai rasunatoare pentru ca va fi in deplasare, pe terenul adversarului. Iar vedeta mesei o sa fie un tort urias de inghetata. De-or sa se linga cu totii pe degete cand vor gusta. Si stiu eu ce spun. Ca doar nu e prima data cand il fac. O sa se duca pe apa sambetei si cura de slabire a nora-mii, si ifosele cuscra-mii, care zice ca astea sunt obiceiuri de oras si ca tot mai buna ar fi fost o placinta cu visine din gradina. Le-arat eu!
Blaturile le-am pregatit deja de la mine de-acasa. Doua. Ca sa fiu sigura ca ajunge. De fapt, as fi facut eu tot tortul la mine acasa, dar n-aveam cum sa-l transport, ca se topea inghetata. Asa ca am cedat, si iata-ma in bucataria de tara a cuscra-mii, unde nu gasesc mai nimic. Trebuie totusi sa le dovedesc ca eu, chiar si in astfel de situatii de criza, ma descurc.
INTRECEREA. Am pregatit doua tipuri de inghetata, cu ciocolata si cu caramel, si o crema delicioasa de vanilie. Nora-mii n-am vrut sa-i spun cum se face inainte sa va spun domniilor voastre, ca nici ea n-a fost prea draguta cu mine. Pana acum am invatat-o, dar de ceva timp incoace mi-am dat seama ca e timpul sa ne luam la intrecere. Ceea ce e un compliment pentru ea.
Dar sa revenim la tort. Ca sa fie cat mai racoritor, o sa pun si cateva felii de ananas, capsuni si, ca sa-i fac o bucurie cuscra-mii, ca tot s-a chinui sa culeaga visinele alea, cateva visine fara samburi tinute putin in zahar. Si printre toate astea, bucatele mici de ciocolata. Iar deasupra frisca si ciocolata rasa. As vrea sa scriu frumos, cu topping de ciocolata, ""La multi ani, Petruta"", cu semnul exclamarii, dar nu cred ca are cuscra-mea asa ceva in frigider.
De-abia astept sa vad ce fata o sa faca nora-mea cand o sa vada tortul si mai ales cand o sa guste. Vine ea la mine sa-mi ceara reteta! Si-atunci o sa-i zic si eu: iei si tu blaturile, pui inghetata, crema si fructele si gata. Sa vedem daca o sa-i convina!
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Shakira, virală pe TikTok după ce a vorbit în limba română. Cum a ajuns...
Sursa: kudika.ro
-
Intimitățile unei fete cuminți
Sursa: garbo.ro