Extrem de neplacuta aceasta situatie ivita la incheierea actualului sezon ca doua din cele trei echipe promovate din Divizia B sa fie niste grupari mineresti. Crunta ironie a soartei face ca aceste promovari sa se produca simultan cu implinirea a 15
Extrem de neplacuta aceasta situatie ivita la incheierea actualului sezon ca doua din cele trei echipe promovate din Divizia B sa fie niste grupari mineresti. Crunta ironie a soartei face ca aceste promovari sa se produca simultan cu implinirea a 15 de ani de la acele evenimente din 13-15 iunie 1990, inca vii in constiinta romanilor, cand acele bande de umanoizi, "mutrele negre" cum le-a numit presa franceza, au devalizat capitala si au casapit cu batele si rangile sute de studenti si intelectuali. Veti spune ca toate acestea nu au nici o legatura cu fotbalul, insa credem ca avem serioase argumente sa va convingem ca va inselati. In primul rand cea mai deprimanta descindere in Divizia A o reprezinta Jiul din Petrosani, adica din acel oras de unde au plecat hoardele de mineri catre Bucuresti si, in principal, echipa creata si sustinuta de nenorocitul ala de Miron Cozma. In plus, din cate ne amintim nici ultima prezenta a Jiului in "A" nu s-a deosebit prea mult de acele apucaturi primitive ale salbaticilor din tribune, de exemplu Danut Lupu fiind batut de insusi Cozma, adversarii si arbitrii fiind timorati inca de la vestiare, ca sa nu mai spunem de ceea ce se petrecea in acel "tunel al groazei" care facea legatura cu terenul. De fapt asta a fost o caracteristica a echipei din Petrosani inca de acum trei decenii, chiar saptamanile trecute fostii jucatori ai Jiului Gigi Multescu si Mihai Stoichita rememorand cu un amuzament de prost gust ce batai incasau oaspetii in acel tunel, iar apoi ce crampoane in gat primeau in timpul meciului jucatori precum Balaci, Dumitrache, Dumitru, Iordanescu sau pana si cotonogarul de Cornel Dinu de la un ghiolban neanderthalian al carui nume s-a pastrat pana in ziua de azi ca un etalon al salbaticiei de pe gazon, un anume Gogu Tonca.
Sa credem ca lucrurile s-au schimbat intre timp? Zau ca n-avem nici un motiv, daca ne amintim de desele si vehementele contestatii la care a fost supusa promovarea minerilor din Petrosani, ca si a celor de la Pandurii Targu Jiu. Ce-i drept, la echipa gorjeana nu s-au prea atestat asemenea manifestari de canibalism si chiar daca ar fi existat lumea n-ar prea fi avut cum sa afle, pentru ca zona cu pricina nu prea are traditie in fotbal, iar echipa a facut decenii la rand naveta intre diviziile B si C. Cu toate acestea si asupra promovarii acestei formatii planeaza serioase dubii, existand un cor de voci care sustin ca accederea in primul esalon s-ar fi datorat in primul rand banilor si mai putin valorii fotbalistice. In favoarea acestei banuieli cu iz de credibilitate pledeaza si decizia de saptamana trecuta a celor de la Pandurii de a-l numi in functia de presedinte pe extrem de dubiosul Alexandru Boc. Va dati seama ca gorjenii nu se orientasera catre persoana fostului puscarias pentru ca ar fi ceva de capul lui, ca ar fi un bun manager, ci doar pentru ca acesta este de ani buni una din persoanele influente din LPF, pe care il leaga de Mitica Dragomir in afara unei nefiresti amicitii ori a timpului petrecut dincolo de gratii si apartenenta la acelasi rau famat partid sa zicem politic, anume ala al lui Vadim, cum i-o mai fi zicand. Asa ca numai cu ganduri bune nu au ajuns in "A" cei de la Pandurii, din moment ce-si cauta protectie la LPF la doar cateva ore dupa promovare.
Cat despre Boc, care in cele din urma nici la Pandurii n-a mai avut loc, acesta ar face mai bine ca, eventual alaturi de lighioana aia de Mitica Dragomir, sa se orienteze catre cea de a treia nou promovata, FC Vaslui. Nu ca ar avea cineva nevoie de ei pe acolo, ci pentru ca in apropierea orasului moldav se gaseste manastirea de la Tanacu, unde inca mai slujeste acel popa satanist, care ar putea incerca sa scoata dracii din ei. Cine stie, poate de data asta ii iese. Iar daca nu, nu!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.