Sedinta de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti a fost deschisa, ieri, de Aril Seren, secretar general al Federatiei Euro-Asiatice a Burselor de Valori (FEAS) si prim-vicepresedinte al Bursei de Valori din Istanbul. La deschidere au participat
Sedinta de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti a fost deschisa, ieri, de Aril Seren, secretar general al Federatiei Euro-Asiatice a Burselor de Valori (FEAS) si prim-vicepresedinte al Bursei de Valori din Istanbul. La deschidere au participat si reprezentantii Bursei de Valori din Cairo si Alexandria. Bursa de Valori Bucuresti a devenit membra a Federatiei Burselor de Valori Euro-Asiatice (FEAS) in anul 2003, iar din octombrie 2004 face parte din Comitetul Executiv al FEAS avand un mandat de doi ani.
Misiunea FEAS este aceea de a crea un mediu corect, eficient si transparent pentru Bursele de Valori membre si de a facilita tranzactionarea intre ele. Federatia a fost infiintata pe termen nedefinit si are ca obiective incurajarea cooperarii dintre membri cu scopul de a promova dezvoltarea Burselor de Valori din tarile respective si de a oferi oportunitati de listare pentru valorile mobiliare din regiune. FEAS a fost infiintata in anul 1995 si are, in prezent, 28 de membri. Toate Bursele emergente de Valori din Europa si din Asia pot adera la statutul de membru al FEAS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.