Fostii ostatici din Bagdad, Marie-Jeanne Ion si Ovidiu Ohanesian, au fost chestionati ieri de anchetatorii irakieni veniti la Bucuresti. Comisia rogatorie a sosit in tara la inceputul saptamanii, primul luat la intrebari fiind Omar Hayssam. Ieri, zia
Fostii ostatici din Bagdad, Marie-Jeanne Ion si Ovidiu Ohanesian, au fost chestionati ieri de anchetatorii irakieni veniti la Bucuresti. Comisia rogatorie a sosit in tara la inceputul saptamanii, primul luat la intrebari fiind Omar Hayssam. Ieri, ziaristul de la "Romania libera" a fost interogat timp de patru ore si, la iesire, a refuzat sa dezvaluie colegilor de breasla tema intrebarilor la care a trebuit sa raspunda. Audierea a avut loc la Parchetul General.
Ovidiu e primul din cei trei jurnalisti rapiti audiat de autoritati. La intrebarile irakienilor a raspuns, ieri, si Marie-Jeanne Ion.
Procurorii confirmasera acum doua saptamani ca ziaristii vor fi chemati la o discutie, in calitate de martori.
Tot in legatura cu "criza ostaticilor", s-au deplasat la Bucuresti sefii a doua servicii de informatii din Europa Centrala, pentru o intalnire cu conducerea Serviciului de Informatii Extern. Chiar daca reprezentantii acestei institutii nu au vrut sa precizeze din ce tari proveneau (Franta si Italia, spun sursele noastre), au confirmat ca au primit felicitari pentru modul in care au actionat pentru recuperarea jurnalistilor rapiti in Bagdad.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.