Feroviarii ar opri greva generala daca administratia CFR le-ar oferi o marire salariala, chiar mai mica de 10,7%, atat cat au cerut initial. "Orice marire salariala va fi luata in discutie si analizata, insa nu am primit nimic pana acum si ne aflam i
Feroviarii ar opri greva generala daca administratia CFR le-ar oferi o marire salariala, chiar mai mica de 10,7%, atat cat au cerut initial. "Orice marire salariala va fi luata in discutie si analizata, insa nu am primit nimic pana acum si ne aflam in a 16-a zi de greva", a declarat ieri Iulian Mantescu, vicepresedintele Federtiei mecanicilor de locomotiva.
Greva ceferistilor e cea mai de lunga durata din istoria Romaniei si a adus pagube de zeci de milioane de dolari, atat societatilor feroviare cat si altor sectoare din economie. in lipsa transportului de marfa pe calea ferata carbunele din Valea Jiului nu a mai ajuns la centralele energetice. "Greva din sistemul CFR produce pagube importante companiilor aflate in subordinea MEC, in special acelor companii a caror activitate e legata de extractia carbunelui", a declarat ministrul economiei Codrut seres.
Greva a inceput pe 8 iunie si de atunci circulatia feroviara se desfasoara la o treime din activitate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.