Sub contract inca doi ani cu ucrainenii de la sahtior, Mircea Lucescu a solcitat - conform presei de la Istanbul - un salariu anual de 3,5 milioane de dolari, in cazul in care Federatia Turca de Fotbal (TFF) ar dori sa-l angajeze ca selectioner in lo

Sub contract inca doi ani cu ucrainenii de la sahtior, Mircea Lucescu a solcitat - conform presei de la Istanbul - un salariu anual de 3,5 milioane de dolari, in cazul in care Federatia Turca de Fotbal (TFF) ar dori sa-l angajeze ca selectioner in locul demisionarului Ersun Yanal. Yanal a renuntat, miercuri, la conducerea tehnica a reprezentativei Turciei, insa federatia era hotarata sa-l demita, pentru ca a refuzat sa se prezinte la Jocurile Mediteraneene si aflase ca este in negocieri avansate cu englezii de la Newcastle United. intrunit in sedinta extraordinara, miercuri seara, Biroul federal a stabilit, cu 16 voturi pentru si patru impotriva, ca Mircea Lucescu este tehnicianul cel mai indicat sa preia reprezentativa Semilunei. Pe lista cu posibilii succesori ai lui Yanal se mai aflau nume grele, ca Fatih Terim ori Mustapha Denizli, insa presedintele TFF, Levent Bicakci, i-a cerut presedintelui lui Besiktas, Yildirim Demiroren, sa negocieze, in numele federatiei, cu Lucescu, la Milano. Potrivit "Millyet", cei doi ar fi avut o prima runda de discutii in noaptea de marti spre miercuri, incheiata dimineata fara nici un rezultat. Potrivit aceluiasi cotidian, ei nu s-au inteles in privinta salariului, "Il Luce" solicitand sa fie platit cu 3,5 milioane de dolari anual, iar Demiroren oferindu-i tehnicianului roman un venit anual de cel mult 2,7 milioane de dolari. Lucescu si Demiroren au mai avut o runda de negocieri si miercuri seara, dar tot nu au ajuns deocamdata la vreo intelegere. Nea Mircea primeste la sahtior 3 milioane de dolari pe sezon, fiind cel mai bine platit antrenor din toate timpurile si in topul tehnicienilor cu cel mai mare venit din Europa.
Tot turcii au inserat o stire conform careia, Mircea Lucescu, in cazul in care accepta in cele din urma oferta TFF, l-ar fi propus ca antrenor principal la sahtior Donetk, in locul sau, pe Gica Hagi, fostul sau elev si, pana nu de mult, antrenorul principal al Galatei. De asemenea, "Luce" ar fi primit asigurari ca Besiktas il va lasa pe Daniel Pancu sa se transfere linistit la gruparea ucraineana, pentru a lasa in urma o echipa puternica in vederea noii editii a Champions League.

Pentru turci vin meciuri infernale

Aflata pe locul secund in grupa a 2-a de calificare la CM din 2006, Turcia are sanse minime la locul 1, care duce direct la turneul final, detinut de Ucraina. Dupa 9 etape, turcii se afla, cu 16 puncte, la 7 "lungimi" in urma nationalei lui sevcenko, dar au un punct peste Grecia si 4 peste Danemarca, echipa care are doar 8 jocuri disputate. Pentru a-si pastra locul 2, care duce la baraj, turcii trebuie sa treaca cu bine peste o "dubla" de foc: la 3 septembrie se joaca Turcia - Danemarca, iar la 7 septembrie Ucraina - Turcia. Ultimul joc din grupa, Albania - Turcia, este programat la 12 octombrie.

"Nu plec de la sahtior!"

Libertatea: Buna ziua nea Mircea, ce faceti?
Mircea Lucescu: Bine, multumesc. Sunt in Italia, in vacanta. in tara e multa agitatie si prefer linistea de aici ca sa ma odihnesc dupa un sezon greu.
Pai, din ce scriu ziarele turcesti, nu prea aveti parte de liniste...
Ce mai scriu? Iar minciuni? Nu e nimic adevarat, va spun de pe acum. Din pacate, voi va luati dupa ei fara sa ma intrebati si pe mine si apar tot felul de enormitati in Romania.
Ei sutin, totusi, ca negociati preluarea nationalei Turciei...
Minciuni, nu v-am spus? M-am intalnit, la Milano, cu presedintele lui Besiktas, Yildirim Demiroren, dar doar pentru ca el vrea sa transfere un fotbalist italian. Asta a fost tot, dar ziaristii turci speculeaza orice la maximum. Sunt incredibili!
Deci nu v-ati intalnit cu nimeni de la Federatia turca?
Nu. Sunt minciuni. Nu m-am vazut cu nici un presedinte de federatie si nici altceva. Eu sunt sub contract cu sahtior si nu am de gand sa plec de la Donetk.
Se vehiculeaza in dreptul numelui dumneavoasta niste sume imense...
Minciuni. Nu plec de la sahtior, sa va fie clar. Am spus asta de atatea ori. Am multe de facut acolo. Am inceput o treaba, castigarea titlului a fost un prim pas, iar acum nu ma gandesc decat la o participare frumoasa in Champions League.
Nu v-ar tenta sa antrenati o nationala?
in Turcia m-am simtit exceptional, am fost extrem de apreciat si voi merge acolo mereu cu inima. Ratiunea ma determina insa sa raman in Ucraina, pentru ca sunt om de cuvant si vreau sa-mi fac treaba pana la capat.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.