Ion Tiriac ar fi putut fi astazi mai bogat cu peste un miliard de dolari. Asta daca la inceputul anilor '70, pe cand il antrena pe argentinianul Guillermo Villas, nu refuza oferta celor de la Nike de a deveni, gratis, posesorul a 5% din respectiva co
Ion Tiriac ar fi putut fi astazi mai bogat cu peste un miliard de dolari. Asta daca la inceputul anilor '70, pe cand il antrena pe argentinianul Guillermo Villas, nu refuza oferta celor de la Nike de a deveni, gratis, posesorul a 5% din respectiva companie. Aflata atunci la inceputurile sale, compania are, conform revistei Forbes din luna februarie, o valoare de piata de 22,96 miliarde de dolari. "Asta a fost una din cele mai mari afaceri pe care le-am ratat. Eram la inceputul anilor '70, cu Guillermo Villas, la o serie de turnee in SUA, cand un tanar mi-a cerut o audienta. L-am primit si mi-a explicat destul de timid ca el este un fost alergator de semifond si ca a inventat un pantof nou de sport. Mi-a explicat ca afacerea lui e la inceput si ca, daca Villas accepta sa joace incaltat cu pantofii produsi de el, ii da jucatorului 50.000 $ si mie 5 la suta din companie. Din pacate, l-am refuzat", a explicat Ion Tiriac miercuri seara, in cadrul emisiunii "Nasul" de la B1 TV. Acum, compania de echipament sportiv are o valoare de piata de aproape 23 de miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca Tiri ar fi putut avea active cifrate la aproximativ 1,1 miliarde de dolari.
in cadrul aceleiasi emisiuni, fostul presedinte al COR a spus ca, in toata viata lui, s-a intalnit de doua ori cu Nicolae Ceausescu.
"Prima data, cand mi-a acordat Ordinul Muncii clasa intai, o distinctie foarte importanta si prin care eram scutit complet de la plata impozitelor. A doua oara, am fost invitat de Ceausescu la vanatoare. Numai ca atunci cand m-am dus, mi-a aparut in fata un urs urias, un exemplar foarte frumos. Doar ca n-am putut sa-l impusc, pentru ca militianul de langa mine s-a rugat sa i-l las tovarasului, ca altfel ramane pe drumuri. Asa era la vanatorile cu Nicolae Ceausescu, trebuia sa tragi pe langa sau in exemplarele mici", a mai spus Tiriac, care a recunoscut ca nu sta in Romania mai mult de 100 de zile intr-un an. Vanator pasionat, Tiriac a dezvaluit ca a ucis, printre altele, si un elefant.



"Nadal nu stie sa joace tenis"

Chiar daca spaniolul Rafael Nadal (foto) a triumfat la Roland Garros, Ion Tiriac si-a pastrat parerile critice la adresa lui. "Nu stie sa joace tenis, nu stie sa serveasca, sa voleieze mingea. A castigat titlul datorita determinarii iesite din comun. El e ca un cal, care nu vede decat in fata, doar mingea. Dar nu are jocul unui castigator de Grand Slam. A trecut chiar prin loja mea cand s-a dus sa-si salute familia, imediat dupa succesul de la Paris si inca nu iesise din transa. in mod normal, nu poate rezista mai mult de un an, maxim doi", a explicat cel care i-a descoperit, pe Leconte, Becker sau Villas.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.