Consiliul Local Sibiu a aprobat, in sedinta de miercuri, contractarea unui credit de 15 milioane de euro de la BERD, imprumut ce va fi folosit pentru repararea unor strazi din municipiu si pentru modernizarea Pietei Garii, in scopul pregatirii pentru
Consiliul Local Sibiu a aprobat, in sedinta de miercuri, contractarea unui credit de 15 milioane de euro de la BERD, imprumut ce va fi folosit pentru repararea unor strazi din municipiu si pentru modernizarea Pietei Garii, in scopul pregatirii pentru statutul de Capitala Culturala a Europei in 2007. "Piata Garii constituie prima carte de vizita a orasului din punct de vedere arhitectural si estetic. Totodata, aceasta zona va suporta afluxuri sporite de turisti si autovehicule in anul 2007", se arata in raportul de specialitate intocmit de angajatii Primariei si anexat la Hotararea de Consiliu supusa aprobarii in sedinta extraordinara.
Potrivit aceleiasi surse, in scopul aducerii retelei stradale la conditiile normale de exploatare se urmareste "realizarea unei planificari judicioase a lucrarilor de intretinere, reparatii, reabilitare si modernizare a retelei principale de strazi din municipiul Sibiu". "Am contractat un imprumut de 15 milioane de euro care sa ne asigure finalizarea lucrarilor la timp. Am ales BERD pentru ca ofera doua avantaje importante: are cea mai mica dobanda de pe piata si acorda facilitati autoritatilor locale. In plus, specialistii lor ne ofera gratuit consultanta in elaborarea documentatiilor", a declarat primarul Sibiului, Klaus Johannis, in plenul sedintei.
Primaria Sibiu va incepe rambursarea banilor in 18 decembrie 2008. Creditul va fi luat pentru o perioada de 12 ani, cu o perioada de gratie de trei ani si cu o dobanda anuala de 4,5 la suta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.