Un mafiot italian, dat in urmarire prin Interpol, a fost prins marti seara la Craiova. Francesco Perspicace (45 ani) era cautat de 3 ani de autoritatile italiene, el fiind capul unei importante retele de trafic cu droguri, care actiona in Europa. Maf
Un mafiot italian, dat in urmarire prin Interpol, a fost prins marti seara la Craiova. Francesco Perspicace (45 ani) era cautat de 3 ani de autoritatile italiene, el fiind capul unei importante retele de trafic cu droguri, care actiona in Europa. Mafiotul Francesco Perspicace (foto) e considerat de politistii din cadrul Brigazii Antimafie din Italia unul din cei mai importanti membri ai mafiei Cosa Nostra, care a reusit sa distribuie in ultimii trei ani o cantitate impresionanta de cocaina din America Latina spre Europa, pe relatia Barcelona-Nice-Milano. Dupa o monitorizare care a durat doua luni, ofiterii de la Brigada pentru Combaterea Criminalitatii Organizate Craiova, sub comanda comisarului Gheorghe Bica, impreuna cu politistii italieni l-au arestat pe Perspicace in-
tr-un apartament din centrul orasului.
in urma verificarilor s-a stabilit ca italianul a intrat in Romania sub identitate falsa (Luca Tripaldi, din Milano) pe 30 aprilie a.c., prin Punctul de Frontiera Cenat si din data de 2 mai s-a stabilit acasa la concubina sa, stefania Tomescu, care locuieste intr-un apartament situat pe Calea Bucuresti. Potrivit ofiterilor italieni, Francesco Perspicace e condamnat la 51 ani de inchisoare pentru implicare in fapte criminale, in reglari de conturi, trafic de droguri si operatiuni de spalare a banilor. El era cautat si de o alta grupare mafiota pe care o pacalise in timpul unei operatiuni de trafic. Tot pentru o asemenea inselaciune, Francesco Perspicace platise cu un deget, taiat de mafioti.
Barbatul a negat orice fapta pentru care este acuzat si, cu o siguranta iesita din comun, a atentionat politistii ca "autoritatile romane nu fac bine". Pana la intocmirea documentelor de extradare italianul ramane in arestul IJP Dolj, Curtea de Apel Craiova emitand ieri un nou mandat de arestare pe numele acestuia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.