Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, va prezenta Guvernului, in sedinta de astazi, proiectul de rectificare a bugetului pentru acest an, care se va realiza la un curs valutar de 37.500 lei pentru un euro, au declarat agentiei Mediafax surse g
Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, va prezenta Guvernului, in sedinta de astazi, proiectul de rectificare a bugetului pentru acest an, care se va realiza la un curs valutar de 37.500 lei pentru un euro, au declarat agentiei Mediafax surse guvernamentale.
Principalele ministere care vor beneficia de fonduri suplimentare sunt Ministerul Justitiei si Ministerul Administratiei si Internelor - pentru proiectele incluse ca obligatii in clauza de salvgardare in procesul de aderare la UE - dar si Ministerul Sanatatii, in principal pentru medicamentele gratuite sau compensate.
Ministerele ale caror fonduri vor fi reduse prin revizuirea bugetara sunt, in principal, Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei si Comertului si Ministerul Agriculturii, ca urmare a diferentelor de curs valutar calculate la creditele externe contractate si a reducerii subventiilor.
Tot in sedinta de joi a Cabinetului, ministrul Finantelor va prezenta si proiectul de act normativ privind normele de aplicare a Codului fiscal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.