Tribunalul Iasi a facut, marti, dreptate unui barbat care a stat inchis patru ani intr-o inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o. Dumitru Benone Chiriac (34 ani), din comuna ieseana Rediu, fusese condamnat la 18 ani de inchisoare, fiind acuzat
Tribunalul Iasi a facut, marti, dreptate unui barbat care a stat inchis patru ani intr-o inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o. Dumitru Benone Chiriac (34 ani), din comuna ieseana Rediu, fusese condamnat la 18 ani de inchisoare, fiind acuzat ca l-a ucis cu sange rece pe vacarul din sat. Omul a sustinut tot timpul ca e nevinovat. Politistul din comuna a spus ca, in ziua omorului, la ora 10.00, un necunoscut l-a anuntat telefonic ca pe imas se afla un cadavru. Dar medicii legisti au stabilit ca vacarul murise la ora 14.00. Mai mult, in acea zi, Benone Chiriac s-a aflat la o moara dintr-un sat vecin, lucru dovedit cu martori. Deoarece au constatat numeroase greseli in timpul cercetarilor, magistratii l-au eliberat pe Chiriac si au cerut rejudecarea cazului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.