Dezbaterea primei motiuni de cenzura cu care s-a confruntat cabinetul Tariceanu, s-a transformat intr-un adevarat circ. Fluieraturi, urlete, tipete, batai in bancute, certuri interminabile, atacuri murdare, peste toate planand impresia ca alesii popo
Dezbaterea primei motiuni de cenzura cu care s-a confruntat cabinetul Tariceanu, s-a transformat intr-un adevarat circ. Fluieraturi, urlete, tipete, batai in bancute, certuri interminabile, atacuri murdare, peste toate planand impresia ca alesii poporului nu-si cunosc nici macar propriul regulament de functionare. Motiunea de cenzura a picat ieri cu gratie, "scorul" fiind: 186 voturi pentru si 265 voturi impotriva, inca de dimineata rezultatul fiind previzionat. Doar ca subiectul zilei de ieri a palit in fata jocurilor de culise, a taraboiului si fluieraturilor din sala. Ziua de ieri se anunta a fi chiar plicticoasa, sedinta a inceput cu intarziere, iar alesii erau mai mult interesati de mancarea de la bufet decat de raspunsul premierului Calin Popescu-Tariceanu. Totusi, presedintele PSD, Mircea Geoana, a reusit sa trezeasca sala din amortire, tipand de la tribuna: "E momentul ca acest guvern sa plece. ii recomand presedintelui Traian Basescu sa o desemneze pe Nadia Comaneci ca viitor premier, pentru ca Romania are nevoie de nota 10 ca sa se mai poata integra". Fraza a iscat ropote de aplauze din bancutele pesedistilor, continuate cu bocanituri venite de la alesii liberali si democrati. "Nervul" lui Geoana a fost rapid sanctionat de Calin Popescu Tariceanu, care in discursul de raspuns l-a acuzat pe liderul PSD ca a facut avere "ilicit". "Nu va mai faceti atatea griji in privinta coalitiei. ii recomand domnului Geoana, sa se uite mai bine la el in ograda. De cele mai multe ori cand il ascult pe Geoana la microfon am impresia ca ascult bancurile de la Radio Erevan", a conchis Tariceanu. Fraza acestuia a reprezentat gongul de deschidere a circului. Caci Alianta a izbucnit in aplauze, iar PSD a inceput sa urle. Peste toti, in sala s-au auzit fluieraturi, iesite din fluierul purtat cu mandrie la chei de senatorul PRM Eugen Mihaescu, scandalul a fost apoi complet, caci Geoana a cerut drept la replica, iar liberalii, batand in bancute, i-au cerut lui Nastase sa nu i-l acorde.
Cu greu, si abia dupa interventia dura a lui Miron Mitrea de la tribuna, s-a reusit calmarea salii si trecerea la procedura de vot. Votul secret, cu bile, nu a pus mari probleme, poate doar pentru pesedistul Victor Ponta, care a incurcat bilele votand, spre deliciul salii, impotriva motiunii de cenzura.
in rest, pesedistii au votat constiincios si, asa cum se negociase, au mai votat si o parte din peremisti, nu toti, ca nu cumva sa se riste si motiunea sa fie adoptata. Pachetul nu va intra neaparat in vigoare, caci PSD il va ataca la Curtea Constitutionala.



Nastase si-a primit bicicleta

Cu siguranta ziua de ieri a fost una fasta pentru Adrian Nastase. Fiind si ziua lui de nastere, sarbatorita cu fast la Parlament, fostul premier a primit cadoul asteptat: o bicicleta, oferita de senatorul Sorin Oprescu. Presedintele Camerei nu s-a dat in laturi si a testat-o pe culoarele Parlamentului spre disperarea ofiterilor SPP, care au fost nevoiti sa alerge dupa el.
Momentul a putut fi imortalizat si de un grup de turisti straini care vizitau Palatul Parlamentului. Acestia, mirati, l-au intrebat pe ghid "cine e domnul care se plimba cu bibicleta?". Ghidul le-a raspuns imediat: "Este presedintele Camerei Deputatilor".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.