Tinta de inflatie pentru acest an va fi depasita din cauza scumpirilor din lunile aprilie si iulie, a declarat miercuri guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu . Guvernatorul BNR a explicat ieri, la un seminar organizat de Banca Nationala a Roma
Tinta de inflatie pentru acest an va fi depasita din cauza scumpirilor din lunile aprilie si iulie, a declarat miercuri guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu . Guvernatorul BNR a explicat ieri, la un seminar organizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pe tema denominarii leului, ca principala cauza pentru o eventuala depasire a tintei o reprezinta majorarea neasteptata a tarifului la gaze naturale, in luna aprilie. in ceea ce priveste rata inflatiei pentru 2006, anuntata initial la aproximativ 5%, Isarescu a afirmat ca o majorare a TVA va avea un impact direct de cel putin doua puncte procentuale asupra acesteia.
Dupa ce, marti, ministrul finantelor, Ionut Popescu, a anuntat ca va creste cota TVA la 22%, ieri si premierul a confirmat acest fapt cu incepere de la 1 ianuarie 2006. "Sunt ipoteze de lucru, cum de altfel studiem posibilitatea reducerii cotelor de contributii sociale", a precizat ieri Tariceanu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.