Robert Chiperi, bucuresteanul de 23 de ani impuscat in cap luni seara de amicul sau, politistul Gabriel Amariutei, a murit fara ca macar sa isi dea seama ce se intampla. Calaul sau, un fost jandarm ajuns cine stie cum adjunct de sef de post la Glina,
Robert Chiperi, bucuresteanul de 23 de ani impuscat in cap luni seara de amicul sau, politistul Gabriel Amariutei, a murit fara ca macar sa isi dea seama ce se intampla. Calaul sau, un fost jandarm ajuns cine stie cum adjunct de sef de post la Glina, Ilfov, l-a executat pe bietul tanar pe cand acesta, aflat cu spatele la el, isi prepara un ceai. Din momentul in care subofiterul Amariutei a batut la usa lui Robert bietului baiat i-au mai ramas doar 20 de minute de trait. Atat a durat pana cand politistului i-a incoltit in minte nefericita idee sa scoata din toc arma incarcata, sa o indrepte catre prietenul sau din copilarie si sa apese pe tragaci. Pana in acele momente fatidice totul a decurs absolut normal, dupa tiparul celorlalte intalniri dintre cei doi. Au stat in fata calculatorului, au discutat si au copiat muzica de pe Internet.
La un moment dat, Robert s-a ridicat din fata monitorului si s-a dus in bucatarie. Voia sa isi faca un ceai. Cateva secunde mai tarziu, subofiterul l-a urmat in liniste, fara sa scoata un sunet si cand a ajuns in pragul usii de la bucatarie si-a impuscat, din spate, prietenul. Din joaca, avea sa marturiseasca cinic ucigasul. Proiectilul l-a tintit pe tanar in ceafa, iar moartea l-a rapit acestei lumi fara ca macar sa isi priveasca in ochi calaul, un politist iresponsabil care parca nu ar fi vazut arme de foc in viata lui. Robert s-a prabusit pe pardoseala cu fata in sus si cu cutia de ceai in mana, cutie pe care nu a mai apucat sa o deschida.
A urmat ancheta procurorului criminalist Tomita Neagu si politistilor de la "Omoruri" in care subofiterul a incercat sa se salveze acreditand varianta unei sinucideri. Nu i-a tinut. Pana la urma a recunoscut ca el a manuit arma ucigasa, dar ca totul s-a produs accidental. Politistul criminal a fost totusi arestat pentru omor pentru o perioada de 29 de zile.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.