Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a vandut, marti, prin licitatie, active apartinand societatilor comerciale Progresul SA Ploiesti si Portelanul SA Dorohoi, pentru o suma totala de 2,93 milioane dolari, exclusiv TVA, potrivit

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a vandut, marti, prin licitatie, active apartinand societatilor comerciale Progresul SA Ploiesti si Portelanul SA Dorohoi, pentru o suma totala de 2,93 milioane dolari, exclusiv TVA, potrivit unui comunicat AVAS.
SC Progresul SA Ploiesti este debitoare a AVAS, cu o datorie in valoare de 2,704 milioane dolari.
Potrivit comunicatului, profilul de productie al societatii (fabricarea colorantilor si a pigmentilor), precum si sumele obtinute din inchirierea spatiilor de productie excedentare, nu au permis acesteia sa identifice posibilitati de rambursare a datoriei fata de AVAS si ceilalti creditori.
In 2002, AVAS a valorificat prin licitatie publica active neutilizate, proprietatea debitoarei, recuperand suma de 244.000 dolari. La licitatia din 21 iunie au fost oferite spre vanzare doua capacitati de productie - sectia Pigmenti si sediul societatii - pentru care au fost interesati cinci ofertanti. Cele doua active au fost adjudecate la preturi mult mai mari decat cele de pornire (767.028 dolari fata de 258.706 dolari, respectiv 1.467.028 dolari fata de 738.706 dolari, valori exclusiv TVA). De la SC Portelanul SA Dorohoi au fost vandute cladirea si cuptorul aferente sectiei Portelan, pentru suma de 681.330 dolari.

SC Rami Dacia va trece in portofoliul statului

Actiunilor detinute in numele statului de Ministerul Administratiei si Internelor la Societatea Comerciala Rami Dacia SA vor trece in portofoliul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.
Potrivit Hotararii Guvernului nr. 534/iunie 2005, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 521, partea I, transferul actiunilor se va face pe baza de protocol de predare-preluare incheiat intre institutiile implicate, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a acestei hotarari, mai precis la data de intai a lunii urmatoare publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.