Un general de brigada din MApN si trei chestori de Politie, fosti sefi ai unor structuri din Politie, au fost trecuti in rezerva prin decret prezidential. Potivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat decretul de tre
Un general de brigada din MApN si trei chestori de Politie, fosti sefi ai unor structuri din Politie, au fost trecuti in rezerva prin decret prezidential. Potivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, seful statului a semnat decretul de trecere in rezerva a lui Petre Cornel Bratila, medic militar si general in MApN (fost sef al Spitalului Militar Central din Bucuresti - n.r.), precum si ale chestorilor de Politie Aurel Neagu, Gheorghe Carp si Mircea Bot.
Chestorul-sef Aurel Neagu a fost eliberat din functia de sef al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, la 1 martie 2005, MAI motivandu-si atunci decizia prin "deficientele inregistrate in managementul inspectoratului, insuficienta preocupare a acestuia pentru derularea programelor de securizare a frontierei, unul dintre punctele sensibile in relatia Romaniei cu Uniunea Europeana, lipsa unui program coerent si eficient pe linia combaterii criminalitatii transfrontaliere si, nu in ultimul rand, tolerarea unui nivel ridicat de indisciplina a personalului din cadrul inspectoratului''.
In ceea ce-l priveste pe Gheorghe Carp (fost sef al Directiei Generale de Organizare, Planificare Misiuni si Resurse din Politia Romana), acesta se numara printre oficialii MAI vizati de plangerea penala adresata Parchetului de conducerea ministerului, pentru un presupus abuz in serviciu in negocierea si incheierea intelegerilor cu Bearing Point si EADS.
Mircea Bot - pana de curand sef al Directiei Politiei Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane - a condus si Politia Capitalei, fiind destituit in anul 2000, in urma scandalului legat de cazul Mihai Bucurenciu (om de afaceri din masina caruia au fost furati 420.000 de dolari). Ulterior, Mircea Bot a recunoscut, intr-o conferinta de presa, ca a gresit in ancheta acestui caz.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.