Mai mult de 14.000 de candidati au sustinut ieri proba la limba materna - alta decat romana - din cadrul testelor nationale pentru admiterea in clasa a IX-a a anului scolar viitor, cativa elevi fiind insa eliminati din concurs dupa ce au incercat sa
Mai mult de 14.000 de candidati au sustinut ieri proba la limba materna - alta decat romana - din cadrul testelor nationale pentru admiterea in clasa a IX-a a anului scolar viitor, cativa elevi fiind insa eliminati din concurs dupa ce au incercat sa copieze. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, la testul de ieri au fost inscrisi 14.261 de candidati, dintre care 12.976 au sustinut proba la limba maghiara, 1.162 la limba germana, 28 - limba sarba, 75 - limba slovaca si 20 - limba ucraineana.
Elevii au avut de rezolvat subiectul cu numarul 2, extras din urna, dintre cele trei variante pregatite de catre secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar Paloma Petrescu. In Capitala, 148 de absolventi ai claselor a VIII-a cu predare intr-o alta limba materna decat romana au sustinut a doua proba a testelor nationale, intr-unul din cele trei centre de testare la care au fost arondati, 134 de candidati sustinand proba la limba si literatura materna germana, iar 14 la limba maghiara, precizeaza Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.
Toti elevii bucuresteni inscrisi in vederea sustinerii acestei probe s-au prezentat la centrele de examen. Candidatii au inceput rezolvarea subiectelor la proba de limba si literatura materna in jurul orei 9.10, timpul necesar multiplicarii subiectelor fiind de circa patru minute.
La testarea nationala din acest an s-au inscris 279.332 elevi, care vor sustine probele de examen in 1.158 centre de testare. In 26 iunie, pana la ora 16.00, vor fi afisate rezultatele, iar de la aceasta ora si pana la 20.00 vor putea fi depuse contestatiile, care vor fi rezolvate in zilele de 27 si 28 iunie. In 29 iunie vor fi afisate rezultatele finale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.