Explozia din Colentina a bagat spaima in bucurestenii care locuiesc langa santierele deschise la conductele de gaze. si cum sesizarile primite telefonic la redactie nu sunt deloc putine, am fost sa vedem situatia in teren. De la Primaria Capitalei am
Explozia din Colentina a bagat spaima in bucurestenii care locuiesc langa santierele deschise la conductele de gaze. si cum sesizarile primite telefonic la redactie nu sunt deloc putine, am fost sa vedem situatia in teren. De la Primaria Capitalei am aflat ca ieri se lucra cu acte in regula in 44 de locatii diferite, ca urmare a unor avarii soldate cu scurgeri de gaze. Luni dimineata figurau doar 26 de interventii, de unde reiese ca in numai 24 de ore au aparut 18 noi defectiuni in sistemul Distrigaz.
in oras mai au avize sau sunt autorizate alte 154 de santiere unde se inlocuiesc sau extind retelele de gaz metan. La toate acestea se adauga interventiile neautorizate, care, in opinia inspectorilor Primariei, sunt cele mai periculoase. Cu alte cuvinte, in Capitala sunt cu mult peste 200 de puncte de risc.
Pe strada Mehadiei, in dreptul blocului 21 am gasit o lucrare care nici macar nu figureaza pe lista Primariei. E neterminata de trei saptamani si a bagat spaima in locatari. "stim de la tv cum se strange gazul infiltrat din strada in subsolul cladirilor. Normal ca ne e frica. Daca explodeaza si blocul nostru? Au lucrat noaptea, de la ora zece si nici acum n-au terminat", ne-a marturisit Tudor Stoica , locatar in blocul invecinat lucrarii.
Am vazut si o lucrare de anvergura, la intersectia strazii Sebastian cu 13 Septembrie. Vanzatoarea unui chiosc de ziare, amplasat la cativa metri de santier, era resemnata. "Daca e sa mor, mor cum mi-e scris. Ce rezolv daca stau cu frica-n san? Oricum, cu gazul nu e de glumit", ne-a spus Elena Arghir.



Patru morti si case prabusite in Colentina

O alta persoana cu arsuri pe 90 la suta din suprafata corpului si care suferise multiple traumatisme in urma exploziei care s-a produs vineri dimineata pe str. Nicolae Apostol din cartierul Colentina a murit, ieri, la spital. Cristea Pitigoi (50 ani) era internat la Spitalul de Urgenta Floreasca. El fusese operat si se afla la Reanimare. Starea sa s-a agravat ieri dimineata, eforturile medicilor de a-l salva fiind zadarnice. Numarul celor care au pierit in deflagratie se ridica la patru. Explozia a distrus total una din case si a avariat serios alte trei . Mai multe imobile au peretii crapati si geamurile sparte. Un autoturism Mercedes a fost practic turtit dupa ce a fost aruncat de suflul exploziei la peste zece metri distanta.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.