Adjunctul sefului de post din Glina, Ilfov, a trecut de cealalta parte a legii dupa ce si-a impuscat in ceafa cel mai bun prieten. Nenorocirea s-a petrecut in apartamentul victimei, unde cei doi obisnuiau sa petreaca ore intregi in fata calculatorulu
Adjunctul sefului de post din Glina, Ilfov, a trecut de cealalta parte a legii dupa ce si-a impuscat in ceafa cel mai bun prieten. Nenorocirea s-a petrecut in apartamentul victimei, unde cei doi obisnuiau sa petreaca ore intregi in fata calculatorului. Initial, politistul a spus ca Robert Chiperi s-a sinucis cu arma sa. Pus in fata probelor, Gabriel Amariutei a recunoscut crima. Robert Chiperi se afla luni seara in apartamentul cu doua camere din zona Baba Novac in care locuia impreuna cu bunica lui. Cu putin inainte de ora 21.00, la usa a sunat Gabriel Amariutei, prietenul lui din copilarie. Era imbracat in uniforma si inarmat. in acea noapte era de serviciu, insa parasise obiectivul din comuna Glina. Nu era prima data cand politistul pleca aiurea de la serviciu ca sa-si omoare timpul cu amicul lui, in fata calculatorului.
Amariutei se angajaze anul trecut la Jandarmerie, iar din martie intrase in Politie ca ajutor de sef de post la Glina, Ilfov. Ultima intalnire a celor doi fosti colegi de scoala s-a sfarsit insa tragic: Robert a murit impuscat in cap.
in fata anchetatorilor, politistul a incercat la inceput sa puna totul pe seama unei nefericite intamplari. Gabriel a indrugat o poveste in care singurul vinovat ar fi fost Robert, cel impuscat in cap. Amicul sau ar fi luat arma lasata, chipurile, pe masa din bucatarie si s-ar fi sinucis.
Ancheta si cu atat mai mult expertiza medico-legala care dovedea faptul ca Robert a fost impuscat in ceafa aveau sa demonteze, fara suspiciuni, scenariul politistului. Medicii legisti au stabilit ca proiectilul a intrat prin ceafa, de jos in sus si a ramas in capul victimei. Argumentul care l-a infundat definitiv pe subofiterul Amariutei e lipsa prafului de pusca de pe orificiul de intrare facut de glonte, semn clar ca barbatul fusese impuscat de la cel putin un metru distanta, lucru pe care nu-l putea face singur. Pus in fata probelor, Gabriel a marturisit ca el e cel care a apasat pe tragaci. Dupa audieri si expertize, anchetatorii au stabilit ca Robert a fost impuscat in timpul unui joc stupid. Ei au decis sa-l retina pe Amariutei pentru omor cu intentie indirecta. Cu alte cuvinte, criminalul nu a vrut sa-si ucida prietenul, dar trebuia sa fie constient de consecintele jocului cu arma.
Tatal lui Robert, Florin Chiperi, nu a crezut nici o clipa ca fiul sau s-a sinucis ori ca a fost victima unui accident: "El era dreptaci. Cum sa se fi impuscat in partea stanga a cefei?". Omul ne-a mai spus ca acum doua saptamani Gabriel a primit arma de la serviciu si a venit imediat la fiul sau. "ii placeau armele si primul lucru pe care l-a facut cand i-au dat pistol a fost sa vina la Robert sa i-l arate. Se purta de parca era o jucarie", ne-a mai spus Florin.
Robert era agent de vanzari la o firma de papetarie, dar avea de gand sa o ia pe urmele prietenului sau, sa se faca jandarm.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.