Fostul presedinte al Comitetului Olimpic Roman (COR), Ion Tiriac, este de parere ca singura sansa pentru ca un jucator roman de tenis sa ajunga in primii zece este "apelarea la un sistem asa- zis sclavagist". "in 10-15 ani pot aparea nu unul, ci mai
Fostul presedinte al Comitetului Olimpic Roman (COR), Ion Tiriac, este de parere ca singura sansa pentru ca un jucator roman de tenis sa ajunga in primii zece este "apelarea la un sistem asa- zis sclavagist". "in 10-15 ani pot aparea nu unul, ci mai multi jucatori care sa ajunga intre primii zece din lume, cu conditia apelarii la solutia Belu-Bitang. Adica a centralizarii. Probabil ca ar trebui sa se faca la Izvorani un centru de pregatire, o academie de tenis cu
20-25 de terenuri, copiii sa se antreneze timp de sase ore pe zi, iar in rest sa mearga doua-trei ore la scoala sau chiar la gradinita din sat. Important e sa isi asigure o educatie decenta, pentru ca, va spun eu, cine incepe tenisul la varsta de
6-10 ani, nu va castiga niciodata premiul Nobel. Asta e singura sansa a tenisului. Nu mai este ca pe vremea noastra. Acum, trebuie sa joci sase ore incontinuu, sa te concentrezi doar pe tenis. Doar asa se face performanta.
E un fel de sclavagism, dar nu mai merg explicatiile cu furatul copilariei. Un copil care nu vrea sa se supuna unui asemenea sistem pleaca singur. Nu-l poti tine cu forta. Credeti ca fetitele alea de la gimnastica le poti tine pe barna atatea ore daca nu vor? in nici un caz!", a declarat Ion Tiriac ieri, la conferinta de presa organizata cu prilejul inceperii turneelor futures BRD Women's Cup si McCann Futures (masculin).
Tiriac a dat apoi exemplul jucatoarelor ruse de tenis, care domina acum circuitul profesionist. "Mama lui Safin a strans, acum cativa ani, 22 de fetite. Avea doar patru rachete, iar in timp ce patru fete jucau tenis, celelalte 18 alergau incontinuu. Apoi, venea randul altor patru, si tot asa. Cine nu reusea, era exclus din grupa. si asa s-a cernut sita pana cand au ramas cele opt", a spus Tiriac, facand aluzie la Dementieva, Myskina si celelalte rusoaice din prima suta WTA.



"Hagi poate ajunge mare, ca Lucescu"

* Hagi: "Poate ajunge la fel de mare ca Mircea Lucescu, daca i se da timp. Daca se are rabdare cu el, poate ajunge pe culmi cu o echipa romaneasca in cinci ani de la preluarea ei. Nu stiu de ce a refuzat Steaua, nu-i dau eu sfaturi lui Gica".

* Hanescu. "Domnul Hanescu nu se misca asa cum ar trebui sa se miste un jucator de tenis mediu. Picioarele sunt problema lui, nu tenisul".

* Cupa Davis. "Va fi tare greu sa trecem de croati, pentru ca ei au traditie, au valoare, au jucatori si au foame de performanta. Oricum, este un mare castig ca suntem in prima categorie".

* Mircea Lucescu: "Este cel mai mare antrenor al Romaniei, asa cum poate ajunge si Hagi. Singura greseala pe care a facut-o Lucescu a fost preluarea lui Internazionale Milano pentru un timp atat de scurt si intr-o perioada atat de tulbure".

* Steaua: "Este un nume enorm de mare in fotbalul romanesc si in cel continental. Este cel mai valoros club romanesc din ultimii 30 de ani".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.