Intors in Grecia, pentru a pritoci contractul propus de Steaua impreuna cu managerul si avocatii sai, antrenorul ucrainean Oleg Protasov a inceput sa caute solutii pentru echipa in perspectiva tentativei de a accede cu "ros-albastrii" in grupele Ligi

Intors in Grecia, pentru a pritoci contractul propus de Steaua impreuna cu managerul si avocatii sai, antrenorul ucrainean Oleg Protasov a inceput sa caute solutii pentru echipa in perspectiva tentativei de a accede cu "ros-albastrii" in grupele Ligii Campionilor. Primul nume la care s-a gandit Protasov a fost cel al mijlocasului Predrag Djordjevic, unul dintre pionii esentiali in anul 2003 - an in care fosta glorie a nationalei URSS a cucerit titlul in Grecia cu "Oly". Pus la curent cu faptul ca Dorinel Munteanu a parasit Ghencea si sesizand el insusi, dupa ce a vizionat mai multe casete, rolul esential al lui "Munti" in sistemul stelist, Protasov il vedea pe Djordjevic solutia ideala.
Mijlocas central ajuns 33 de ani, "Pedja" e produs al clubului Steaua Rosie Belgrad. A mai evoluat la Subotica, apoi in 1993 a plecat in Grecia, unde s-a stabilit definitiv. A jucat la inceput la Paniliakos, cu care a promovat din "C" in "A". Trei ani mai tarziu, remarcat de Dusan Bajevic, a ajuns la Olympiakos. Fotbalist cu aptitudini de coordonator, lider si pe teren si in vestiar, Djordjevic a marcat 50 de goluri in primele cinci sezoane, iar in 2003, anul in care Protasov a luat titlul, a reusit 14 goluri si 15 pase decisive, trei dintre puncte intr-un 3-0 cu Panathinaikos. El a debutat la nationala Serbiei in 1998. Dupa ce a strans mai multe meciuri pentru nationala tarii sale de origine, a intrat in dizgratia selectionerilor. Casatorit cu o grecoaica, fotbalistul are dubla cetatenie, sarba si greaca.
Aflat la final de contract cu "Oly", Djordjevic a fost contactat de Protasov si ar fi fost dispus sa-l ajute in Romania, chit ca pleca de langa familie, numai ca ar fi dorit un contract pe masura, doar pe un an, cu un castig de 1.500.000 euro pe sezon, platitbil integral daca Steaua lua titlul si se califica in grupele Ligii. Suma imensa, imposibil de oferit in tara.
Pana la urma, sarbul si-a prelungit intelegerea cu gruparea din Pireu, unde era si capitan de echipa. A parafat un nou angajament, pe doua sezoane, urmand a incasa "doar" 1.200.000 euro pe stagiune.

Dorinel: "Nu ii va fi usor"

Dorinel Munteanu a declarat ca ucraineanul Oleg Protasov nu va avea o misiune usoara. "Sunt convins ca s-au gandit bine cei de la Steaua inainte sa il aleaga pe Protasov. Tot ceea ce conteaza sunt rezultatele. Oricum, nu-i va fi usor, pentru ca Steaua are ceva de aparat, este campioana, trebuie sa ajunga sus in cupele europene, trebuie sa confirme. Una este sa iei o echipa de jos si sa o duci sus si altceva este cand echipa e sus si trebuie sa o mentii acolo", a spus Munteanu, care nu a luat inca o decizie in privinta viitoarei sale echipe. "Munti" revine astazi in Romania dupa o scurta vacanta in Germania.

"Nu sunt un antrenor mare, dar imi plac provocarile"

intr-un interviu acordat presei elene, Protasov a vorbit despre realitatile fotbalistice din Grecia si din Romania.
Despre Romania. "in Romania va fi altceva. Cele trei sezoane ca jucator la Olympiakos mi-au fost de mare ajutor cand am antrenat in Grecia. Am stiut ce am de facut. Am avut nevoie de doar 24 de ore pentru a-mi aduna gandurile si pentru a schita un plan. La Steaua, o sa fie putin mai complicat, dar imi plac provocarile".
Meserie. "Acum cativa ani, cand antrenam o echipa din divizia a doua, mi-am spus ca nu sunt inca un antrenor complet. Asta cred si acum. Am inca putina experienta si mai sunt multe de invatat. Am avut, insa, profesori celebri. Lobanovski, Oleg Blohin..."
Paralela. "Se stie ca eu am fost cunoscut mai bine ca jucator si inca nu sunt privit ca un antrenor mare. Toti vor sa vada un antrenor celebru, care are grija de Steaua. in plus, stilul meu de comportament nu este tipic celui grecesc sau romanesc, chiar si patronul a vazut asta. Sunt calm. La voi, in Grecia sau in Turcia, se da frau liber emotiilor si totul se traieste cu maxima intensitate. Vom vedea ce va fi".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.