Sala de sport de la Lancram, situata in apropierea mormantului lui Lucian Blaga, va fi demontata, pe acelasi amplasament urmand sa fie construite o sala de gimnastica si cateva sali de clasa, cu inaltimi mai reduse, a declarat, luni, Laszlo Borbely,
Sala de sport de la Lancram, situata in apropierea mormantului lui Lucian Blaga, va fi demontata, pe acelasi amplasament urmand sa fie construite o sala de gimnastica si cateva sali de clasa, cu inaltimi mai reduse, a declarat, luni, Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice.
"Mi-am dat seama, dintr-o singura privire, ca sala de sport nu are ce cauta acolo, ca este o intinare a memoriei filosofului si poetului Lucian Blaga si ca cei care au acordat autorizatii, fie au fost in necunostinta de cauza, fie nu le-a pasat de aceasta mostenire culturala", a spus Borbely. El a precizat ca o comisie, constituita pentru verificarea cazului de la Lancram, a constatat initial ca toate autorizatiile au fost acordate respectand prevederile legale.
"Cei care trebuie sa raspunda pentru eventualele ilegalitati vor plati", a mai spus Borbely. Ministerul Culturii si Cultelor a dat in judecata Primaria Sebes in cazul salii de sport ce se ridica in imediata apropiere a cimitirului din Lancram. Actiunea Monei Musca a facut ca lucrarile de constructie sa fie suspendate pana cand instanta se pronunta. In ultimele saptamani, aceste lucrari fusesera reluate, in ciuda noilor proteste ale intelectualilor si a unei scrisori imperative prin care Mona Musca ii cerea primarului din Sebes sa ia "masuri imediate pentru demontarea" salii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.