Dezbaterea motiunii de cenzura initiate de PSD ar putea agrava disensiunile existente intre formatiunile aflate la guvernare. Mircea Geoana afirma ieri ca ar putea exista unii parlamentari din actuala coalitie guvernamentala care sa sustina motiunea
Dezbaterea motiunii de cenzura initiate de PSD ar putea agrava disensiunile existente intre formatiunile aflate la guvernare. Mircea Geoana afirma ieri ca ar putea exista unii parlamentari din actuala coalitie guvernamentala care sa sustina motiunea PSD si ca a existat chiar un dialog cu alte grupuri parlamentare pentru analizarea sustinerii initiativei social-democratilor.
"Or sa mai existe probabil voturi, dincolo de cele strict aritmetice care vor veni de la PSD si foarte probabil de la PRM", a spus Geoana, convins ca votul de miercuri va aduce "un scor echilibrat".
El a precizat ca exista si parlamentari tentati sa provoace o instabilitate politica pe baza acestei motiuni de cenzura.
Intrebat daca formatiunea sa este dispusa sa riste organizarea unor alegeri anticipate, Geoana a evitat sa dea un raspuns concret. El a spus ca "social-democratii sunt preocupati de efectele perturbatoare pe care legile justitiei si proprietatii le-ar putea avea in viata economica, sociala si juridica, iar daca actualul Guvern este pretul pentru a impiedica aceste legi sa devina operationale, acest risc merita luat".
Un alt membru PSD, deputatul Codrin Stefanescu, a declarat ieri, pentru Rompres, ca are informatii potrivit carora unii parlamentari PD, profitand ca este vot secret, ar putea sa sustina motiunea.
"In ultimele zile, parlamentari ai PSD au discutat cu colegi din PNL care si-au manifestat ingrijorarea fata de acest lucru, cu atat mai mult cu cat in sedintele coalitiei subiectul nu a putut fi transat niciodata", a aratat Codrin Stefanescu.
El considera ca principalul motiv pentru un asemenea gest este miza alegerilor anticipate. "In acest sens, sunt aruncati in derizoriu partenerii de coalitie - UDMR si Partidul Conservator - si lasat in ofsaid PNL. Miza pentru anticipate este atat de mare, incat presedintele interimar democrat, Emil Boc, anunta in mod clar ca democratii sunt motivati de ceva mult mai important decat alegerile interne", a mentionat Stefanescu. Daca in urma cu cateva zile Emil Boc afirma ca motiunea de cenzura ar putea fi un pasaport pentru anticipate, sambata el a negat acest lucru, sustinand ca "nu exista nici un fel de discutie in PD privind caderea Guvernului".
Mai mult, Boc s-a declarat convins ca nu exista nici o fisura in sustinerea Guvernului in fata Parlamentului pentru a se respinge motiunea initiata de PSD, si toti parlamentarii Aliantei "vor sustine fara urma de retinere Executivul".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.