Grupul francez Pernod Ricard va obtine acordul Comisiei Europene pentru achizitia companiei britanice Allied Domecq, evaluata la 7,6 miliarde de lire sterline (13,9 miliarde de dolari), a declarat ieri o sursa apropiata discutiilor, relateaza Mediafa
Grupul francez Pernod Ricard va obtine acordul Comisiei Europene pentru achizitia companiei britanice Allied Domecq, evaluata la 7,6 miliarde de lire sterline (13,9 miliarde de dolari), a declarat ieri o sursa apropiata discutiilor, relateaza Mediafax. Aprobarea tranzactiei ar putea avea loc la data de 24 iunie. Saptamana trecuta, un grup format din companiile Constellation Brands, Brown Forman si doua fonduri private de investitii - care depusese o oferta rivala - a decis sa se retraga, lasand cale deschisa pentru Pernod si firma Fortune Brands, partenera sa din Statele Unite. Obtinerea acordului Uniunii Europene pentru finalizarea tranzactiei ar elimina un nou obstacol din calea Pernod, desi Fortune are la randul sau nevoie de aprobarea Comisiei Federale pentru Comert din Statele Unite. Trazactia va conduce la crearea celui de-al doilea mare grup din industria bauturilor, dupa compania Diageo.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.