Parlamentarii "revolutionari" s-au plans ieri conducerii Camerei Deputatilor ca la Comisia lor dotarile sunt insuficiente si le mai trebuie cativa consilieri. Dar, in anexa trimisa Biroului Permanent, in care se arata ce au si ce le mai trebuie alesi
Parlamentarii "revolutionari" s-au plans ieri conducerii Camerei Deputatilor ca la Comisia lor dotarile sunt insuficiente si le mai trebuie cativa consilieri. Dar, in anexa trimisa Biroului Permanent, in care se arata ce au si ce le mai trebuie alesii au dat dovada de o sinceritate iesita din comun: la punctul 1, 5 au marturisit ca au chiar si "telefoane amante". Conducerea Camerei Deputatilor a primit ieri, in sedinta comuna a celor doua Birouri Permanente din Senat si Camera, un memorandum inedit, trimis de presedintele comisiei parlamentare a revolutionarilor din decembrie '89, deputatul Emilian Cutean. in document se arata ca la comisie, din martie pana in prezent nu s-a facut nici o angajare, desi au nevoie de opt oameni de specialitate (4 la Camera si 4 la Senat). Mai mult, presedintele comisiei, deputatul Cutean invoca "volumul de activitate al Comisiei" si cere si logistica. Ca sa isi justifice solicitarea, presedintele Cutean a anexat un inventar cu dotarile existente.
In lista apare insa o surpriza de proportii. Printre faxuri, xeroxuri si calculatoare, in lista semnata si parafata de deputatul Cutean apar la punctul 5 "telefoane amante". La rubrica "bucati" se specifica: 4, se precizeaza ca sunt in stare buna si ca sunt puse la dispozitie de Camera Deputatilor.
Contrariati, membrii conducerii Camerei au cerut explicatii. Deputatul Cutean are insa o explicatie: nu sunt telefoane pentru amante, sunt telefoane-amante, asa se cheama ele. "Chiar asa sunt trecute in inventarul Camerei. si eu m-am pacalit, si colegii mei. Pana la urma m-am dus la Departamentul tehnic si mi-au explicat", s-a amuzat deputatul, care si el s-a pacalit cu amantele de la Comisie. De fapt, este vorba despre telefoanele pe care se vorbeste doar in interior. "Asa sunt botezate, nu stiu cine le-a fost nas, dar noi asa le-am mostenit", ne-a spus Cutean, care este doar "purtatorul" acestei denumiri inspirate, nu si "nasul" aparatelor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.