Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului va definitiva saptamana aceasta un set de criterii obligatorii privind stabilirea punctajului persoanelor care doresc sa beneficieze de programele Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL). "Pri
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului va definitiva saptamana aceasta un set de criterii obligatorii privind stabilirea punctajului persoanelor care doresc sa beneficieze de programele Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL). "Printre criteriile avute in vedere se regasesc numarul de copii, starea civila si situatia locativa, care vor contribui la stabilirea punctajului", a declarat ieri Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului. El a afirmat ca, printr-o hotarare de Guvern, au fost stabilite unele criterii orientative si ca autoritatile locale au aplicat "in mod subiectiv" criteriile de departajare.
"Un asemenea criteriu este locul de munca, care a permis celor care lucreaza la stat sau in mediul comunitar - prin care eu inteleg Primarie sau Consiliul Local - sa primeasca un punctaj prea mare. Tot un criteriu subiectiv este cel privind veniturile, primind un punctaj mai mare cei cu venituri mai mari", a spus Borbely. El a precizat ca ministerul doreste aplicarea unor criterii "obligatorii si sociale".
In acest an, ANL va finaliza circa 5.000 de locuinte pentru tineri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.