Mexicul a dat lovitura la Cupa Confederatiilor si s-a calificat in semifinalele competitiei, din grupa B, dupa ce a invins duminica seara, la Hanovra, cu 1-0 (0-0), in fata Braziliei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Borgetti, in minutul 59. A
Mexicul a dat lovitura la Cupa Confederatiilor si s-a calificat in semifinalele competitiei, din grupa B, dupa ce a invins duminica seara, la Hanovra, cu 1-0 (0-0), in fata Braziliei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Borgetti, in minutul 59. Acelasi Borgetti a fost protagonistul unei faze ce rar se vede pe un teren de fotbal la un asemenea nivel. In minutul 29, Mexicul a beneficiat de un penalty dictat de centralul italian Rossetti, iar Borgetti l-a executat de trei ori! Prima oara a marcat, dar s-a dictat repetare dupa ce un mexican intrase in suprafata de pedeapsa inainte de executie. A doua oara a sutat in transversala, dar de data aceasta un brazilian intrase in careul de 16 metri. In fine, la a treia executie, Dida a respins in corner. "Noi ii aveam pe Robinho, Adriano si Kaka, dar in pofida abilitatii lor, a fost foarte greu sa-si faca jocul in contextul in care in apararea adversa erau noua jucatori. Multi dintre jucatorii nostri erau obositi. Va trebui sa fac trei sau patru schimbari pentru meciul cu Japonia", a spus Parreira, selectionerul Braziliei, dupa meci. Ricardo Lavolpe, selectionerul Mexicului, a afirmat ca este multumit de succesul in fata Braziliei: "Noi am lucrat mult la aspectul psihologic si le-am spus jucatorilor mei inainte de meci sa nu se gandeasca la faptul ca joaca cu Brazilia, ci ca vor infrunta nationala Republicii Dominicane. Dupa gol, eforturile noastre au fost dublate, pentru pastrarea rezultatului. Cheia meciului a constat in blocarea fundasilor laterali brazilieni. Toata lumea se preocupa de Ronaldinho si Kaka, dar eu eram ingrijorat de mingile venite pe flancuri", a spus Lavolpe. Intr-un alt meci din grupa B, disputat la Frankfurt, Japonia a trecut cu 1-0 (0-0) de Grecia, gol marcat de Oguro, in minutul 76. In urma rezultatelor de duminica seara, clasamentul grupei B se prezinta astfel: 1. Mexic - 6p; 2. Brazilia - 3p; 3. Japonia - 3p; 4. Grecia - 0p. Miercuri vor avea loc partidele Grecia - Mexic si Japonia - Brazilia. (MIG)
Programul meciurilor de astazi (ora 21,45; grupa A): Argentina - Germania (Nürnberg) - in direct la TVR 1 si Australia - Tunisia (Leipzig) - inregistrat, de la ora 0, la TVR 1.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.