Mii de membri ai Ligii Nordului, partid din coalitia aflata la guvernare in Italia, s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecute pentru a vota un program ce vizeaza renuntarea la euro si reintroducerea vechii monede italiene, lira, relateaza Mediafa
Mii de membri ai Ligii Nordului, partid din coalitia aflata la guvernare in Italia, s-au intalnit la sfarsitul saptamanii trecute pentru a vota un program ce vizeaza renuntarea la euro si reintroducerea vechii monede italiene, lira, relateaza Mediafax. "Euro ne-a saracit pe toti", a declarat ministrul italian al Reformelor, Roberto Calderoli, in cadrul intalnirii anuale a membrilor partidului. Acestia urmau sa aleaga una dintre cele trei variante propuse: reintroducerea lirei ca moneda unica, utilizarea unei monede al carei curs sa fie legat de cel al dolarului sau circulatia paralela a celor doua valute, lira pentru uz national si euro pentru comert exterior si turism. Ministrul Muncii, Roberto Maroni, a lansat, la inceputul lunii iunie, o campanie in care afirma ca introducerea monedei europene a avut efecte dezastruoase pentru cetateni si pentru firmele mici. Initiativa a fost catalogata de presa ca fiind doar o incercare de a atrage capital electoral inainte de alegerile programate pentru anul viitor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.