Zi incarcata de emotii pentru circa 300.000 de elevi si familiile lor. Ieri a fost prima zi de examen la testarea nationala: proba de Limba si literatura romana.
inca de la ora 8.00, rudele au "sprijinit" gardurile cu ochii pe usa de intrare
Zi incarcata de emotii pentru circa 300.000 de elevi si familiile lor. Ieri a fost prima zi de examen la testarea nationala: proba de Limba si literatura romana.
inca de la ora 8.00, rudele au "sprijinit" gardurile cu ochii pe usa de intrare in scoala, pana la ora 10.30 cand au inceput sa iasa cei care au "rasolit" lucrarile. Parintii si bunicii stiau la fel de bine ca si copiii lor programa de examen si se rugau sa nu pice basmul sau balada. Cand au aflat ca cel mai important subiect a fost comedia, deci Caragiale, unii parinti au plans de bucurie.



Un elev bucurestean a fost prins cu fituici

Cu toate acestea, numai in Capitala, sapte elevi au lesinat imediat dupa inceperea probei. Ei au fost de urgenta asistati medical, iar pentru o fetita, medicul a fost categoric: starea sanatatii nu-i permite sa se intoarca in clasa. Din 20.000 de candidati bucuresteni, 97 au lipsit nemotivat, iar unul a fost prins cu fituica si, desigur, eliminat imediat din concurs. in tara, au lipsit de la proba de ieri circa 10.000 de elevi, corigenti sau repetenti si tot atatia care nu s-au inscris sau nu au avut curajul sa se prezinte. Dar, toti vor fi nevoiti sa mearga mai departe fie repetand clasa a VIII-a, fie in clasa a IX-a si apoi in a X-a, pentru ca atat este invatamantul obligatoriu in Romania.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.